Bakan Bayraktar, salgın döneminden bu yana devletin hem haneleri hem de ticarethaneleri elektrik ve doğalgazda desteklemeye devam ettiğini vurguladı. Bayraktar, özellikle yüksek gelir grubuna sahip tüketiciler için maliyetin gerçek bedeline daha yakın bir şekilde yansıtılmasının daha doğru olacağını ifade etti.

Bayraktar konuşmasında şunları dile getirdi: "Pandemi döneminden bu yana ekonomik durgunluğun başladığı süreçten itibaren, devletimiz hane halkı ve ticari işletmelere önemli destekler sağladı ve bu destekler halen devam ediyor. Elektrik ve doğalgazda büyük bir destek sunuyoruz. Örneğin, 1000 liralık bir faturanın 600 lirasını devlet karşılıyor. Bütçe imkanları el verdiği sürece bu yardımlar sürecek ve vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz."

Desteklerin doğru şekilde planlanması gerektiğini belirten Bayraktar, "Doğal gaz ve elektrik tüketiminde maliyetin esas alınması gerektiğini düşünüyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu desteklerden yararlanmaya devam etmesini hedefliyoruz" dedi.

Bayraktar ayrıca, ortalama elektrik tüketimine de dikkat çekerek, "200 kw/s tüketimde 415 lira fatura çıkıyor ve bunun %60’ı devlet tarafından karşılanıyor. Daha büyük evlerde, faturası 5000 lirayı bulan tüketicilere ise 3000 lira destek sağlanmış oluyor" şeklinde konuştu. Yüksek gelir grubuna sahip olan ve gerçek maliyeti karşılayabilecek tüketicilere ise faturaların maliyet esaslı olarak yansıtılmasının daha doğru olacağını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi