Diyarbakır’da Ekim ayının ilk günlerinde havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Diyarbakır’da hava durumu nasıl olacak, havalar soğuyacak mı? Diyarbakır’da yağmur yağacak mı? Diyarbakır için 5 günlük hava durumu tahmini.

Diyarbakır’da Ekim ayının ilk günlerinde hava sıcaklıkları gündüz saatlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Gece saatlerinde ise sıcaklıklar oldukça düşecek. Önümüzdeki 5 gün içerisinde Diyarbakır’da yağış beklenmiyor, hava açık olacak.

Diyarbakır’da 5 günlük periyotta en yüksek sıcaklık 32 santigrat derece en düşük sıcaklık ise 11 santigrat derece olacak.

Gece ve gündüz arasında 20 dereceyi aşan sıcaklık farkı nedeniyle vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarında fayda var.

Umanlar uyarıyor: Hastalıklara neden olabilir

Uzmanlar Diyarbakır’da gece ve gündüz sıcaklık farkı konusunda vatandaşları uyarıyor.

Gündüz yüksek sıcaklıklardan sonra gece hızla düşen sıcaklıklar, vücut sıcaklığının aniden değişmesine yol açıyor. Bu durum, özellikle solunum yolu hastalıkları riskini artırıyor. Ayrıca, ani ısı değişimleri vücut direncini düşürerek soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara zemin hazırlayabilir​.

Diyarbakır 5 günlük hava durumu

Ekran Görüntüsü 2024 10 03 204009

Muhabir: (Kamuran Turgay)