Beş aydır muhtarlık görevini sürdüren Hikmet Demir, doğup büyüdüğü Fatih Mahallesi'nde maddi durumu yetersiz ailelerin kapılarını tek tek çalarak çocukların eğitim ihtiyaçlarını belirliyor. Muhtar Demir, mahallesindeki çocukların maddi yetersizlikler nedeniyle okuldan uzak kalmalarına engel olmayı amaçladığını belirtti.

Muhtar Demir, "Okullar açılmak üzereyken, birçok aile çocuklarının çanta, kalem, defter gibi ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını düşünüyor. Mahalle sakinlerimiz bu konuda taleplerini bize iletiyor. Biz de çevremize ve hayırseverlere çağrıda bulunarak, bu ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için destek talep ettik. Hayırseverlerden, okul malzemelerini bizzat kendilerinin alıp doğrudan ailelere teslim etmelerini rica ettik. Duyarlı vatandaşlarımız bu çağrımıza olumlu yanıt vererek gerekli yardımları yapıyorlar" dedi.

A W276605 01

Bağlar’ın en eski mahallelerinden biri olan Fatih Mahallesi'nde doğup büyüdüğünü ifade eden Muhtar Demir, "Muhtarlık görevine aday olurken en büyük hedeflerimden biri, mahallemizdeki işsiz gençlere destek sağlamaktı. Yoksulluğun ve parasızlığın gençleri büyük boşluklara ittiğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle, iş kurumları ve iş çevrelerinden aldığımız destekle, işsiz mahalle sakinlerimize çeşitli iş imkanları bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA