Büyükşehir Belediyesi, gelir adaletsizliğini azaltmak için halkı uygun, güvenilir ve hijyenik yemeklerle buluşturmak amacıyla 29 Ağustos'ta Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi'ndeki Sanat Sokağı'nda Halk Lokantası’nı faaliyete geçirdi. Her gün 12.00-18.00 saatleri arasında açık olan lokanta, pazar günleri hariç dört çeşit yemekle günde bin kişiye hizmet sunuyor.

Halk Lokantası olumlu etki yarattı

Halk Lokantası, yoğun ilgi gördüğü gibi esnaflardan da tam not aldı. Sanat Sokağı esnaflarından Cemal Akın, lokantanın açılmasının işlerini olumlu etkilediğini belirterek, “Lokanta, sokağa farklı bir renk ve canlılık getirdi,” dedi. Akın, yemeklerin uygun fiyatlı olmasının da kendilerini memnun ettiğini ekleyerek, “Dışarıda bir tavuk dürüm ekmek 80-100 TL arasında değişirken, burada 4 çeşit yemek sadece 70 TL. Aynı yemekler başka lokantalarda 300-400 TL'ye mal olabiliyor,” diye konuştu.

Di̇yarbakirli Esnaf Halk Lokantasindan Memnun2

‘Evde yapamadıkları yemekleri burada yiyebiliyorlar’

Lokantanın temizliğinden ve hijyeninden memnun kaldıklarını belirten Akın, “Bu hizmetin başka ilçelerde de yaygınlaşması gerektiğini düşünüyoruz. Halk lokantaları sadece bir hizmet değil, aynı zamanda büyük bir hayır işi. Burada yemek yiyen herkes belediye başkanlarımıza dua ediyordur,” dedi.

Esnaf Melik Medeni de memnuniyetini dile getirerek, “Maddi durumu zayıf olan vatandaşlarımız için çok iyi bir proje. Biz de zaman zaman orada yemek yiyoruz. Fiyatlar uygun ve yemekler güzel. Dışarıda aynı yemeği 400-500 TL'ye yiyebilecekken burada 70 TL’ye yemek yiyoruz. Ayrıca sokak da bu sayede daha hareketli ve canlı,” dedi.

Diyarbakır’ın her yerinde olmalı’

Esnaflardan Sait Çakar ise Halk Lokantalarının Diyarbakır genelinde yaygınlaşmasını istediklerini vurguladı. Kentte yoksulluğun çok yaygın olduğunu belirten Çakar, “Birçok insan uzun süre kırmızı et yiyemiyor, hatta tavuk bile tüketemiyor. Bu hizmet, kentimizdeki yoksulluğu bir nebze hafifletiyor,” dedi.

Di̇yarbakirli Esnaf Halk Lokantasindan Memnun3

‘Öğrenciler için de iyi bir hizmet’

Esnaf Macit Açış ise herkesin hizmetten memnun olduğunu söyleyerek, “Bu tür hizmetlerin her yerde olmasını isteriz. Fiyatlar çok yükseldiği için öğrencilerimiz başka lokantalarda yemek yiyemiyor. Bu lokanta onlar için de büyük bir kolaylık,” dedi.

Hayat pahalılığının insanları zorladığını belirten esnaf Metin Yıkılmaz da Halk Lokantasının esnaf için de faydalı olduğunu dile getirerek, “Bir esnafın yanındaki çalışanlarına her gün 400-500 TL dışarıda yemek yedirmesi çok zor. Bu lokanta, onlar için de büyük bir kolaylık oldu,” diye konuştu.

‘Her gün farklı menüler var’

Halk Lokantası aşçısı Haci Kasamak, yemek menülerini halkın memnuniyetine göre hazırladıklarını belirterek, “Her gün dört farklı çeşit yemeği 70 TL’ye sunuyoruz. Halkımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz,” dedi. Lokanta çalışanı İkrami Dengiz de halkın yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ve bu memnuniyetin kendilerine sık sık iletildiğini ifade etti.

Di̇yarbakirli Esnaf Halk Lokantasindan Memnun1

‘Yeni şubeler açmayı planlıyoruz’

Büyükşehir Belediyesi iştiraki MED A.Ş. Genel Koordinatörü Özcan Ortaç, halkın Halk Lokantası’ndan memnun olduğunu belirterek, “Aldığımız olumlu tepkiler üzerine, ikinci ve üçüncü şubeleri açmayı planlıyoruz,” dedi.

Kaynak: DBB Bülten