Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü, kentin turizm değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve ortak bir turizm politikası oluşturmak amacıyla ilçe belediyeleriyle bir araya geldi. Kültür ve Kongre Merkezi'nde iki oturum halinde gerçekleştirilen toplantının ilk bölümünde, turizm alanındaki mevcut çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca İmar Daire Başkanlığı'na bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) Şube Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında kısa bir sunum gerçekleştirildi.

Ortak koordinasyon komisyonu oluşturulacak

Toplantının ikinci oturumunda, ilçe belediyelerinin turizmle ilgili önerileri, eleştirileri ve görüşleri masaya yatırıldı. Bu görüşmeler sonucunda ortak bir koordinasyon komisyonunun kurulmasına karar verildi.

Diyarbakır’ın Turizm Potansiyelini Öne Çıkarmak Için Toplantı Düzenlendi2

‘Turizmde önemli bir aşamadayız’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Çağla Sanay, Diyarbakır’ın keşfedilmeyi bekleyen birçok turizm değerine sahip olduğunu vurguladı. Sanay, “Kültürel mirasımız, zengin kültürel varlıklarımız ve gastronomideki farklılıklarımızla turizm alanında çok önemli bir noktadayız. Turizm ekibimizin bu alanda çok başarılı çalışmaları bulunuyor. Surlarımız ve Hevsel Bahçelerimiz UNESCO dünya mirası listesinde yer almakta.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın Turizm Potansiyelini Öne Çıkarmak Için Toplantı Düzenlendi3

‘Amed kültürel zenginliklerle dolu bir şehir’

Toplantının amacını açıklayan Sanay, “Kültür ve turizm alanında çalışan arkadaşlarımızla bir araya gelip, bu koordinasyonu daha verimli hale getirmek istedik. İlçelerimizde neler yapabiliriz? Karşılaşılan sorunlar neler? Görülmesi gereken, ancak henüz keşfedilmemiş turistik mekanlarımız hangileri? Bu mekanlara turistleri nasıl çekebiliriz? Tüm bu konuları masaya yatırmak için buradayız. Diyarbakır’ın keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda bölgesi olduğunun farkındayız. Sizlerden gelecek öneriler bizler için büyük önem taşıyor. Amed, kültürel açıdan son derece zengin bir şehir.” dedi.

Kaynak: DBB Bülten