Diyarbakır’ın ünlü markası Hacıbaba Pastaneleri, merkez Kayapınar ilçesi Tesisler Kavşağındaki 3 milyon dolarlık yatırım yaptığı yeni fabrikasını geçtiğimiz aylarda davul ve zurna eşliğinde çekilen halayla açmıştı. Yaklaşık 800 çalışanın olduğu fabrikada birçok kişiye istihdam sağlanıyor.
Hacıbaba Pastaneleri, yeni bir projeye daha imza atarak, Ar-Ge çalışmalarının sürdüğü Avrupa’ya açılıyor. Bu doğrultuda Diyarbakır’ın tescilli lezzetleri olan kadayıfı ve soğuk baklavasının dünyaya açılması ve ülke ekonomisine katkı sağlaması amaçlanıyor.
Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, yeni açılan fabrikanın her biriminde 200'e yakın personelin çalıştığını belirterek, "Sadece tatlı üretmiyoruz, gelecek için usta da yetiştiriyoruz. Her birimimizde çalışan 200 işçi istihdam edilerek sahaya hazır hale gelecek insanlarımızdır. Tatlıdan çok usta da yetiştiriyoruz" dedi.
Avrupa'da franchise isteyenler için Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Elaldı, "Allah'ın izniyle yakın zamanda Avrupa'dayız. Biz bu fabrikayı açarak doğuya, İstanbul'daki fabrikamızı açarak batıya kapımızı açtık. Allah nasip ederse dünyaya açılmak için hazırlıklarımız devam ediyor. Avrupa'ya ve Ortadoğu'ya açılmak istiyoruz. Biz bu lezzetleri dünyaya satarken de oralardan getireceğimiz paraları ülkemize kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.
Fabrikada bir buçuk ay önce işe başlayan Sultan Özgün ise, "Yaklaşık bir buçuk ay önce Hacıbaba Pastaneleri'nde Yılmaz Elaldı'nın asistanlığını yapmaya başladım. Benim gibi birçok arkadaşım aylar önce aynı fabrikada farklı pozisyonda göreve başladı. Yılmaz Elaldı'ya bizlere bu imkanları sağladığı için çok teşekkür ederiz" dedi.
Pasta şefi Sinan Turfan ise, "Yaklaşık 27 yıldır tatlı sektöründe çalışıyorum. Şu an Hacıbaba Pastaneleri'nde pasta birimi sorumlusuyum. Hacıbaba Pastaneleri'nin pasta biriminde yaklaşık 500 işçi istihdam ediyor. Hem işi yaparken gençlerimizi mesleğe teşvik amacında onları eğitip sahaya sürme çabası içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.