Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde kesintisiz içme suyu ve sağlam altyapı hizmeti sağlamak amacıyla, ekonomik ömrünü tamamlayan mevcut içme suyu ve kanalizasyon hatlarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Silvan ilçesinde çalışmalarına devam eden DİSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, 130 hanenin bulunduğu 970 nüfuslu Beypınar (Fêran) Mahallesi'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan şebeke hattında sık sık patlak oluştuğu ve bu patlaklara müdahale edilirken su arzında kesinti yaşandığını tespit etti.

Diyarbakır’ın Ilçesinde 2 Bin Metrelik Içme Suyu Hattı Yenilendi 1

Eski hat ekonomik ömrünü tamamladı

Hazırlanan proje ile Beypınar Mahallesi'nde çalışmalara başlayan DİSKİ ekipleri, ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hattını iptal ederek, yerine nüfus ve imar planı baz alınarak 2 bin metre uzunluğundaki içme suyu hattı döşemek için çalışma başlattı.

DİSKİ, 2 bin metrelik hattı yeniledi

Diyarbakır’ın Ilçesinde 2 Bin Metrelik Içme Suyu Hattı Yenilendi 3

Çalışmaların kısada sürede tamamlanmasının ardından 970 nüfuslu Beypınar Mahallesi'nin patlaklardan kaynaklı su kesintileri son buldu.

‘Çalışmalara devam edeceğiz’

Diyarbakır’ın Ilçesinde 2 Bin Metrelik Içme Suyu Hattı Yenilendi 2

DİSKİ Silvan Şube Müdürü Abbas Arslan, Beypınar Mahallesinde yapılan çalışmalara ilişkin, “Diyarbakır Silvan ilçesi Beypınar Mahallesi yaklaşık 2 bin metre 90'lık içme suyu borusunun ekonomik ömrünü yitirdiği ekiplerimizce tespit edilmiş olup, 2 bin metre içme suyu hattının tamamı değiştirilmiştir. DİSKİ Silvan Şube Müdürlüğü olarak halkımıza sağlıklı ve kesintisiz su sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz'' dedi

Kaynak: (DBB Basın Bülteni)