Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantısının üçüncü oturumunda, 20 Haziran’da Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında geniş bir alanda çıkan ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan yangında zarara uğrayan tarım arazilerinin ıslahına yönelik bir karar aldı.

Temmuz ayındaki toplantıda, yangından etkilenen tarım alanlarının ıslahını kapsayan önerge kabul edilerek Yerel Ekonomi Komisyonuna havale edilmişti. Komisyonun hazırladığı rapor, Meclise sunularak değerlendirildi ve yangında zarar gören tarım alanlarının iyileştirilmesi amacıyla çiftçilere 50 ton buğday desteği içeren rapor oybirliğiyle onaylandı.

1 (8)-1

Meclis Eşsözcüsü Emine Akın, Çınar ve Mazıdağı ilçeleri arasında 20 Haziran’da yaşanan yangının hem can hem de mal kaybına neden olduğunu belirterek, yangında zarar gören çiftçilere 50 ton buğday yardımı yapılacağını ifade etti. Akın, meclisin kararının alındığını ve halkın yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Velat Özer ise yangının geniş bir alanı etkilediğini hatırlatarak, Çınar ilçesindeki Köksalan, Yazçiçeği ve Ağaçsever mahallelerinde muhtarlarla birlikte yapılan fizibilite çalışmasını aktardı. Özer, kasım ayı ortalarında çiftçilere gerekli buğday tohumu desteğinin sağlanacağını belirtti.

2 (5)

Kaynak: DBB Bülten