6 Şubat tarihinde Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler sonrasında Diyarbakır'da birçok bina ağır hasar gördü. Yıkım çalışmaları halen devam ederken, esnaf sürecin hızlandırılmasını istiyor.
Huzurevleri semtinde faaliyet gösteren bir hırdavat dükkanının sahibi İsmail Kaplan, dükkanlarının etrafındaki hasarlı binalar nedeniyle aylardır endişeli olduklarını ifade etti.
Ağır hasarlı binaların madde bağımlıları tarafından kullanıldığını dile getiren Kaplan,
"Huzurevleri Mahallesi'nde işletmemiz bulunuyor. Huzurevleri Mahallesi son duraktaki ağır hasarlı binaların hala yıkılmamış olmasından dolayı endişeliyiz. Hurdacılar, sürekli bu tür binalara girip çıkıyorlar. Bu nedenle her gün bu binalardan demir parçaları çıkarıldığı için taşlar üstümüze düşüyor. Araçlarımızı dahi binaların yakınına park edemiyoruz. Depremin ardından Huzurevleri son duraktaki ağır hasarlı binalar hala ayakta duruyor. Bu binalardan biri geçtiğimiz aylarda kendi kendine çöktü. Özellikle madde bağımlılarından büyük korkumuz var. Bu binaların bodrum katlarında madde kullanarak zaman geçiriyorlar. Dükkanımıza gelen müşteriler bile endişe duyuyorlar. İş potansiyelimiz ağır hasarlı binalar nedeniyle maalesef düştü. Yetkililerden yıkım sürecini hızlandırmalarını talep ediyoruz"
dedi.