Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, vatandaşların parkları sorunsuz bir şekilde kullanabilmeleri için yeşil alanlarda bakım ve onarım faaliyetlerini sürdürüyor. Belediye ekipleri, eksiklikleriyle devralınan ancak henüz kesin kabulü yapılmayan Yenişehir ilçesindeki Millet Bahçesinde temizlik, bakım ve onarım çalışmalarını aksatmadan yürütüyor.

"Eksiklikleri Yüklenici Firmaya İlettik"

Park Bahçeler Daire Başkanlığı Bakım Onarım Birimi Şefi Sinan Biçer, Millet Bahçesinin devri sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Biçer, Millet Bahçesinin 2023 yılının Nisan ayında eksikleriyle birlikte kendilerine devredildiğini, ancak kesin kabul işleminin henüz yapılmadığını belirtti. Biçer, “Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Daire Başkanlığı olarak bir komisyon oluşturduk ve burada gerekli kontrolleri gerçekleştirdik. Eksiklikleri tespit ederek yazılı olarak bildirdik. Parktaki eksiklikleri yüklenici firmaya ilettik ve düzeltilmesini talep ettik. Bu beş aylık süreçte bazı eksiklikler giderildi, ancak genel olarak çok az ilerleme kaydedildi. Mayıs ayında TOKİ’den bir heyet Diyarbakır’a geldi ve biz de heyetle birlikte tüm parkı gezdik. Eksiklikler giderilmediği sürece Büyükşehir Belediyesi olarak burayı teslim almayacağımızı belirttik. Heyete 50 günlük bir süre tanıdık, fakat bu süre zarfında hiçbir ilerleme sağlanmadı.” diye konuştu.

Diyarbakır’da Yenişehir Millet Bahçesinde Temizlik Ve Bakım Çalışmaları Sürüyor1

"Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz"

Yenişehir Millet Bahçesindeki mevcut çalışmalar hakkında bilgi veren Biçer, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreçte vatandaşlarımızın huzuru için tehlike arz eden yeşil alanlarda çalışmalarımızı sürdürdük. Vatandaşlarımızın güvenliği ve rahatlığı için elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ancak TOKİ heyetinden hâlâ somut bir adım göremedik. Çalışmalarımız aktif bir şekilde devam ediyor. Yenişehir Millet Bahçesi, vatandaşlarımız için önemli bir konumda yer alıyor ve buranın daha güvenli ve konforlu bir yer olmasını sağlamak için gerekli her türlü çabayı göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da Yenişehir Millet Bahçesinde Temizlik Ve Bakım Çalışmaları Sürüyor3

"Sürekli Sahadayız"

Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluklarını yerine getirdiğini vurgulayan Biçer, “Yeşil alanlardaki yabancı otların temizliği, sulama gibi rutin işlerimiz devam ediyor. Banklar, çöp kovaları gibi bakım ve onarım gerektiren yerlerde yenilemeler yapıyoruz. Oyun alanları ve tellerdeki sorunları çözüyoruz. Sürekli sahadayız. Yenişehir Millet Bahçesinde çalışmalarımız kesintisiz olarak sürdürülmektedir.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’da Yenişehir Millet Bahçesinde Temizlik Ve Bakım Çalışmaları Sürüyor2

Kaynak: DBB Bülten