Diyarbakır 2024 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Konferans Salonu'nda yapıldı.

Vali Murat Zorluoğlu, başkanlığındaki toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı.

Diyarbakır’da Bir Ilk Vali Ve Dem Partili Belediye Eş Başkanı Bir Araya Geldiler 1

Toplantıda kentin yatırım programında yer alan projelerin durumu ele alındı.

Basına kapalı toplantıya, DEM Partili belediye eş başkanlarının katılmasıyla Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk gerçekleşmiş oldu.

Diyarbakır’da Bir Ilk Vali Ve Dem Partili Belediye Eş Başkanı Bir Araya Geldiler 5

Toplantıda konuşan Vali Zorluoğlu, ilde yürütülen 735 projenin bütçesinin 173 milyar 311 milyon 928 bin lira olduğunu belirtti.

Zorluoğlu, şunları söyledi:

Diyarbakır’da Bir Ilk Vali Ve Dem Partili Belediye Eş Başkanı Bir Araya Geldiler 4

"2024 yılı ödeneği 23 milyar 199 milyon 140 bin lira. Şu ana kadar yapılan harcama 7 milyar 786 milyon 882 bin lira. Bu harcama çerçevesinde 2024 yılı ödeneğine olan oranı yüzde 33,57'dir. Kamu işlerinde ilk 3 ay ihale işleri ile geçiyor. Bu yüzden harcama oranları yüzde 33'lerde. İkinci 6 ayda bunun artmasını ümit ediyorum. Tüm yatırımların takipçisi olacağız. Daha müreffeh daha yaşanılabilir bir Diyarbakır için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

Toplantı, projelerde gelinen aşamaların analiz edilmesi, yatırımlara ilişkin sunumların yapılması ve değerlendirmelerde bulunulmasıyla sona erdi.

Belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği halinde olacaklarını söylemişti

 Diyarbakır’da Bir Ilk Vali Ve Dem Partili Belediye Eş Başkanı Bir Araya Geldiler 3

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 10 Temmuz’da Diyarbakır Valiliği’ne atanan Murat Zorluoğlu, önceki gün kentteki gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği halinde olacaklarını ifade etmişti.

Diyarbakır’da Bir Ilk Vali Ve Dem Partili Belediye Eş Başkanı Bir Araya Geldiler 2

Vali Zorluoğlu, “Merkezi yönetimin taşradaki en büyük temsilcisi validir. Halkın seçtiği yerel yöneticilerle yerel yönetimlerle ilişkileri biz yeni kurmayacağız. Bunlar zaten yıllardır pratiği olan işler. Zaman zaman konjoktürel nedenlerle sıkıntılar olmuş olabilir ama bunlar mevzuatlarda düzenlenmiştir. Vesayet ilişkisi de bellidir. Belediyenin görevi de Valiliğin görevi de bellidir. Bu manada herkes kendi sorumluluk alanında gayretle elinden geleni yaparsa mesafe kat edebileceğimizi düşünüyorum. Elbette ki koordinasyon, iş birliği, kurumları bir arada çalışma kültürü önemli. Ben de vali olarak bu kültürü artırmaya çalışacağım” açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: (Haber Merkezi)