Di Nawberê de ile Başlangıç

Etkinlikler, 14 Eylül'de Ali Kemal Çınar’ın yönetmenliğini yaptığı Di Nawberê de (Arada) filmiyle başlayacak.

Elif Ana

15 Eylül'de, Kazım Öz ve Semir Aslanyürek’in yönettiği, Elif Ana adlı keramet sahibi bir karakterin yaşamını anlatan ödüllü film Elif Ana izleyicilerle buluşacak.

Diyarbakır Şehir Tiyatrosu'ndan Don Kixot Uyarlaması

20 Eylül’de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Cervantes'in ünlü romanı Don Kixot’un Kürtçe uyarlamasıyla sahne alacak. Bu oyunu 27 ve 28 Eylül’de de izlemek mümkün olacak.

Sinema Salonu

Biryareke Zor

21 Eylül’de, Ender Özkahraman'ın senaryosunu yazdığı Biryareke Zor (Zor Bir Karar) filmi gösterilecek. Hakkari'de bir kilim atölyesinde çalışan bir kadının başına gelen ilginç olayları konu alan bu filmin başrollerinde Şükran Aktı ve Feyyaz Duman yer alıyor.

Pîrebok

22 Eylül’de, Lütfi İrdem’in yönettiği Pîrebok filmi gösterilecek. Film, bir adamın efsanevi Pîrebok'u arayışı ve savaş sonrası yollarının kesiştiği bir kadınla yaşadıklarını anlatıyor.

Dengbêj Divanı

24 Eylül’de, Parkorman’da düzenlenecek olan Dengbêj Divanı, sözlü kültürün önemli temsilcilerinin sahne alacağı bir etkinlik olacak.

Taşa Yazılmış Hatıralar

28 Eylül’de Shavkat Amin Korki’nin yönettiği Memories On Stone (Taşa Yazılmış Hatıralar) filmi gösterime girecek.

Gênco

Ali Kemal Çınar’ın yazıp yönettiği ve başrolünü üstlendiği Gênco, 29 Eylül’de izleyicilerle buluşacak. Film, süper güçleri sınırlı olan bir kahramanın hikayesini anlatıyor.

Kapanış Konseri

Etkinlikler, 29 Eylül’de Dağkapı Meydanı'nda Kardeş Türküler ve Hevra grubunun sahne alacağı konserle sona erecek.

1 (54)

Kaynak: DBB Bülten