Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, gençleri ve çocukları bağımlılık tehlikesinden korumak amacıyla çeşitli etkinlikler organize ediyor ve ilçe belediyeleri tarafından düzenlenen bu tür etkinliklere destek sağlıyor.

İki Gün Süren Etkinlik

"Sokakta Spor Projesi" kapsamında “Geçmişten geleceğe Sur özüne dönüyor, çocuklarla sokaklarımızı renklendiriyoruz, tarihimizin izini geleceğe taşıyoruz” sloganıyla, Sur Anzele Parkı ve İskenderpaşa Mahallesi'ndeki Azizoğlu Parkı'nda iki gün süren etkinlikler düzenlendi.

Diyarbakır'da 'Sokakta Spor' Etkinliği Gerçekleştirildi2

Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Gulan Önkol’un da katılım sağladığı etkinliklerde çocuklar, gençler ve kadınlar hem sağlıklı bir yaşam için spor yapma imkânı buldu hem de eğlenceli aktivitelerle keyifli zaman geçirdi.

Renkli Parkurlar

Etkinlikte masa tenisi, voleybol, futbol ve bisiklet parkurları gibi çeşitli spor aktivitelerinin yanı sıra geleneksel sokak oyunları, yüz boyama ve eğlenceli parkurlar da yer aldı.

Çocuklar, ellerini boyayarak bezler üzerinde renkli eserler oluştururken, etkinlik süresince katılımcılar müzik eşliğinde spor yapmanın ve eğlenmenin tadını çıkardı.

Sur ilçesi sokakları, Sokakta Spor Projesi ile iki gün boyunca spor ve eğlencenin merkezi haline gelirken, etkinliklere yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik sonunda katılımcılara forma hediye edildi.

Diyarbakır'da 'Sokakta Spor' Etkinliği Gerçekleştirildi1

Diyarbakır'da 'Sokakta Spor' Etkinliği Gerçekleştirildi3

Kaynak: DBB Bülten