Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, şehrin en uzak köşelerine kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ulaştırmak amacıyla yatırımlar ve altyapı güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

2 bin Kişilik Mahallenin Su Problemi Çözüldü

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur ilçesine bağlı yaklaşık 2 bin nüfuslu Karaçalı Mahallesi'nde özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu sıkıntısını gidermek için sondaj çalışmaları gerçekleştirdi.

Ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda sondaj kuyusunda, 640 metre derinlikte saniyede 25 litre su verimliliği tespit edildi.

Sondaj kuyusunun hizmete alınması için yapılan testler başarılı bir şekilde tamamlandı. Alınan numunelerin İçme Suyu Arıtma Tesisinde incelenmesi sonucunda olumlu sonuçlar alındıktan sonra, sondaj kuyusundan elde edilen su Karaçalı içme suyu deposuna bağlandı.

2 (10)

‘Mahalle Uzun Yıllar Su Sıkıntısı Çekmeyecek’

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, açılan sondaj kuyusu sayesinde Karaçalı Mahallesi'nin uzun yıllar içme suyu sorunu yaşamayacağını belirtti ve şunları ekledi: “Vatandaşlarımız içme suyunu kaçak olarak bahçe ve tarla sulamasında kullanmamalıdır. Aboneliği olmayanlar, abonelik işlemlerini bir an önce tamamlamalıdır. Yeni hizmetimiz Karaçalı Mahallemize hayırlı olsun.”

3 (6)-1

Kaynak: DBB Bülten