Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ı arama çalışmaları sürerken, başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin ağabeyi E.G. (18) olduğu öğrenildi.

Kollarındaki ısırık izleri nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi

4 Metreli̇k Su Kuyusunda Arama 4

Kollarında ısırık izleri olduğu belirlenen E.G.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği, yapılacak incelemeden sonra ise tekrar Diyarbakır'a getirileceği öğrenildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da 8 gündür aranan, 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında 1 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Bakan Tunc Bakan Simsek Hakkinda Asilsiz Iddialara Sorusturma Baslatildi 4Ed6063E

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’ın merkeze bağlı Tavşantepe mahallesinde 8 yaşındaki Narin Güran evladımızın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında şu anda 1 kişi gözaltındadır. Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir. Temennimiz Narin evladımızın bir an önce sağ salim şekilde bulunmasıdır" ifadelerine yer verdi.

Kayıp Narin Ile Ilgili Gözaltına Alınan Şahıs Serbest Bırakıldı 9

Başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin Narin’in ağabeyi E.G. (18) olduğu öğrenildi.

2 kilometre uzaklıkta bulunan Eğertutmaz Deresi'nde arama çalışması yapıldı

Eğertutmaz Deresi'nde Arama Çalışması Yapıldı

Öte yandan, JAK'a bağlı dalgıç ekipler de derede arama çalışması yürüttü.

Jandarma Sualtı Arama Kurtarma'ya (JAK) bağlı dalgıç ekipler, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Eğertutmaz Deresi'nde arama çalışması yaptı.

Eğertutmaz Deresi'nde Arama Çalışması Yapıldı 1

4 METRELİK SU KUYUSUNDA ARAMA

Narin Güran için başlatılan arama çalışmalarının 8’inci gününde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin mahalledeki su kuyularında başlattığı çalışmalar sürüyor. Dalgıç ekipler, derinliği 4 metreyi bulan su kuyularına yeniden girerek, arama çalışması yaptı. Aramalarda Narin’e bir ize rastlanmadı.

4 Metreli̇k Su Kuyusunda Arama 1

Arama çalışmaları devam ediyor

Öte yandan, mahallede oluşturulan uygulama noktalarında mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlardaki arama çalışması da sürüyor.

Her detayın en ince ayrıntısına kadar incelendiği soruşturmada, Tavşantepe Mahallesi sakinlerinin peyderpey ifadesine başvuruluyor.

Gönüllülerin de desteğiyle şu ana kadar 1710 personelin yer aldığı aramalar kapsamında mahalle içerisinde ve çevresinde çalışma yürütüldü.

Jandarma ve AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler, mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama yaptı.

4 Metreli̇k Su Kuyusunda Arama

Derede bulunan terliğin Narin'e ait olmadığı ortaya çıktı

Ekiplerce, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve dün akşam saatlerinde iş makinesinin desteğiyle Eğertutmaz Deresi'nde başlatılan çalışma bugün de sürdü.

Kayıp Narin Ile Ilgili Gözaltına Alınan Şahıs Serbest Bırakıldı 4

Aramalar sırasında deredeki akıntıyla giden bir terliği fark eden çevredekiler, jandarmaya haber verdi.

Terliği sudan çıkaran ekipler, durumu aileye bildirdi. Güran ailesinin beyanı üzerine terliğin Narin'e ait olmadığı belirlendi.

Eğertutmaz Deresi'nde Arama Çalışması Yapıldı 2

Kaynak: (Haber Merkezi)