TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Bağcılar Mahallesi Muhtarını ziyaret etti. Tanrıkulu, Bağcılar Mahallesi Muhtarı Şeyhmus Şirdenli’nin odasında biriken yüzlerce icra dosyası ve tebliğatı görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

“Muhtarın tek başına bu kadar tebligatla başa çıkması mümkün değil”

 

Muhtarın bir odasında biriken tebligatları gösteren Tanrıkulu;

 Diyarbakır’da Muhtara Gelen Icra Dosyaları Pes Dedirtti 2

“Muhtarlığın bir odasında her taraf tebligatlarla dolu ve bu tebligatların neredeyse tamamı icra dosyalarına ait. Masanın üstünde, dolaplarda, poşetlerin içerisinde yüzlerce tebligat var. Muhtarın tek başına bu kadar tebligatla başa çıkması mümkün değil. Herkes icralık, burada belki de muhatabını bekleyen binlerce tebligat var. Muhtarların bu iş yükünden kurtulması lazım.” İfadelerini kullandı.

“Ekonomideki berbat durum, vatandaşa da yansımış durumda”

Mahalle muhtarına, ‘bu kadar tebligat ile tek başına nasıl baş ediyorsun’ diye soran Tanrıkulu;

“Ekonomideki berbat durum, vatandaşa da yansımış durumda. Benim gözlemlediğim, bu masada, poşetlerin içerisinde sahibini bekleyen yüzlerce, hatta binlerce tebligat var maalesef. Muhtarların bu iş yükünden kurtulması lazım.” Diye konuştu.

Muhtar Şeyhmus Şirdenli ise Tanrıkulu’nun sözlerine destek vererek şunları söyledi:

“Mesai içinde biz buradan ayrılmıyoruz. Mesai dışında da bazen vatandaşlar arıyorlar. Sürekli postacılar geliyor, akşama kadar icra icra icra... Dolaplarda yer yok, masanın üstünde yer yok. Kağıt bırakmaya da yerim yok. Sizden ricam; bir an önce bu duruma çare bulmanız. Çok zor. Baş ediyoruz ama maalesef zorluk da çekiyoruz. Bazen vatandaş geliyor, evrak kayboldu diyor, bu kadar kağıdın içerisinde gel de bul. Bir an önce gündeme alınmasını istiyoruz.”

Kaynak: (Haber Merkezi)