Diyarbakır'ın bazı işlek caddelerde yazılan "pêşî peya/önce yaya", "hêdî/yavaş" trafik uyarı yazıları, gece yarısı kimliği belirsiz bazı kişilerce üzeri boyanarak kapatıldı.

Çevredeki güvenlik kameraları tarafından da kaydedilen müdahale, kentte tepkiye neden oldu.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtindeki birçok cadde ile Elâzığ Caddesi'nde gece saat 03.30 sıralarında gerçekleşen bu girişim, birçok kesim tarafından provokasyon olarak değerlendirildi.

Diyarbakır’da Provokasyon Kürtçe Trafik Uyarı Yazıları Boyanarak Kapatıldı 2

Yenişehir ve Ofis’te de Kürtçe yazılar karalandı

Öte yandan Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semti ile birçok noktasında da söz konusu uyarı yazıları benzer şekilde karalandı.

HÜDA PAR’DAN tepki: “bölgemizin huzuru için bu provokatörlerin ortaya çıkarılması çağrısında bulunuyoruz.”

Diyarbakır’da Provokasyon Kürtçe Trafik Uyarı Yazıları Boyanarak Kapatıldı 1

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, önce Van ve ardından Diyarbakır’da Kürtçe trafik uyarı yazılarının karalanmasına tepki gösterdi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, olayın provokasyon olduğu vurgulanarak, “Unutulmamalıdır ki ana dil, ana sütü gibi helaldir ve Rabbimizin ayetlerindedir.” İfadeleri kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Önce Van ilimizde şimdi de Diyarbakır’ımızda yaya geçitlerine yazılan Kurmanci yazılar, provokatörler tarafından silinmiş ve ırkçı yazılar yazılmıştır.

Bölgemizin ekseriyetinin ana dili olan Kürtçe’ye karşı yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Unutulmamalıdır ki ana dil, ana sütü gibi helaldir ve Rabbimizin ayetlerindedir.

Diyarbakır’da Provokasyon Kürtçe Trafik Uyarı Yazıları Boyanarak Kapatıldı 3

Birilerinin gözünü kapaması ile güneş kaybolmaz, sadece kendi dünyasının karanlığına gömülür.

Yetkililerin bölgemizin huzuru için bu provokatörleri ortaya çıkarması çağrısında bulunuyoruz.”

Kaynak: (Haber Merkezi)