Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, yaz ayları boyunca Kadın Yaşam Merkezlerinde düzenlediği kurslarla, kadınlara istihdam konusunda destek sağladı.

1.500 Kadına Sertifika Verildi

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesindeki 6 Kadın Yaşam Merkezi'nde düzenlenen kurslar kapsamında, 10 Tekstil, 8 El Sanatları, 6 Okuma Yazma, Muhasebe, Enstrüman, Spor, Aşçılık, 2 Etüt ve 13 Kuran Kursu olmak üzere toplam 9 branşta mesleki beceri ve hobi eğitimleri verildi. Bu kurslardan toplamda 1.500 kadın yararlandı.

Koşuyolu Kadın Yaşam Merkezi’nde süren spor kurslarında ise öz savunma, yakın dövüş, egzersiz ve pilates gibi aktivitelerden yaklaşık 200 kadın faydalandı. Kursiyer kadınlar, başarıyla tamamladıkları kurslar sonunda halk eğitim onaylı sertifikalarını almaya hak kazandı.

2 (22)

Çocuklar da Unutulmadı

Yaz boyunca devam eden etkinliklerde, kadınların kendilerini geliştirmeleri sağlanırken, çocuklar da unutulmadı. Eğitmenler eşliğinde düzenlenen 2 etüt sınıfında 169 çocuk eğitim aldı.

Sosyal Aktiviteler Düzenlendi

Kadın Yaşam Merkezlerindeki oyun odalarında, kursa gelen kadınların çocuklarına yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklere 569 çocuk katıldı. Sosyal etkinlikler kapsamında 130 çocuk sinemaya, 40 çocuk tiyatroya, 15 çocuk ise havuza götürüldü.

3 (5)-1

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi

Kadın Yaşam Merkezlerinde kursların yanı sıra çeşitli alanlarda etkinlikler de düzenlendi. Bu kapsamda, toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine gerçekleştirilen farkındalık çalışmalarına 361 kadın katıldı.

1 (38)

Kaynak: DBB Bülten