Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı tarafından Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezinde "Sıfır Atık Uygulamaları" başlıklı İklim Değişikliği Eğitim Programı düzenlendi. Programa, ilçe belediyelerinin yanı sıra Nusaybin Belediyesi de "İyi Uygulama" örneği sunmak için katıldı.

'İklim değişikliği doğal varlıklarımızı tehdit eden bir gerçeklik'

Program hakkında bilgi veren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Evin Dinar, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla ilçe belediyeleriyle bir araya geldiklerini belirtti. Dinar, "İklim değişikliği tüm dünyada doğal varlıklarımızı tehdit eden bir gerçeklik olarak karşımıza çıkıyor. Bugün sıfır atık uygulamaları konusunda işbirliği ve koordinasyonu sağlamak için buradayız. Sıfır atık uygulamaları, iklim değişikliğiyle mücadelede çok önemli bir rol oynuyor" dedi.

Diyarbakır'da İklim Değişikliği Eğitimi Düzenlendi2

'Koordinasyonu güçlendireceğiz'

Dinar, Nusaybin Belediyesi'nin de "İyi Uygulama" örneğiyle programa katıldığını vurgulayarak, işbirliği ve koordinasyonu güçlendirerek çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. "İlçe belediyelerimizle birlikte atık yönetimi konusunda sıfır atık uygulamalarını pratikte hayata geçirmek için işbirliğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

'Ortaklaşarak sorunlara çözüm'

Toplantıların devam edeceğini belirten Dinar, "İlçe belediyelerimizin önerileri doğrultusunda bu tür toplantıları düzenli olarak yapmayı planlıyoruz. Deneyimli belediyelerle, bu alanda daha az deneyimi olan belediyelerin bir araya gelerek ortak sorunlara çözüm bulabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da İklim Değişikliği Eğitimi Düzenlendi1

Her ay toplantı yapılacak

İklim değişikliğinin önemine dikkat çekmek amacıyla, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde her ay düzenli olarak bir koordinasyon toplantısı yapılması kararlaştırıldı.

Diyarbakır'da İklim Değişikliği Eğitimi Düzenlendi3

Kaynak: DBB Bülten