Yeni açılan kuyu ile su deposu arasında bağlantı sağlanacak olup, saniyede 45 litre su verimliliğine sahip bu kuyunun kentin su ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacağı belirtiliyor.

Kapasite artırma çalışmalarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Gözeli İçme Suyu Havzası’na yeni bir sondaj kuyusu ekledi. Ekipler, 550 metre derinlikte sondaj kuyusunun saniyede 45 litre su sağlayacağını belirledi.

Sondaj Çalişmalari Tamamlandi (4)

Depo Bağlantısı İçin Son Hazırlıklar Yapılıyor

Test işlemlerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından, numuneler İçme Suyu Arıtma Tesisinde incelendi ve olumlu sonuçlar alındı. Bu aşamadan sonra, sondaj kuyusundan elde edilen suyun Gözeli İçme Suyu Havzası’ndaki depoya bağlantısı yapılacak.

Sondaj Çalişmalari Tamamlandi (2)

'Yeni Sondaj Kuyusu Kentimize Kazandırıldı'

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, artan nüfus ve abone sayısıyla birlikte kentin su ihtiyacının her geçen gün daha da arttığını vurguladı. Şerifoğlu, "Gözeli İçme Suyu Havzamızda günlük yaklaşık 22 bin metreküp kaynak suyu elde ediyoruz. Özellikle yaz aylarında su temininde yaşanabilecek sorunları önlemek amacıyla, Gözeli İçme Suyu Havzası’nda kısa sürede 550 metre derinlikte, saniyede 45 litre su verimliliğine sahip yeni bir sondaj kuyusu daha kazandırdık" dedi.

Sondaj Çalişmalari Tamamlandi (3)

Kaynak: DBB Bülten