AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu sosyal medya hesabında paylaştı. Ensarioğlu hesabında ''Diyarbakır Tedavi gördüğü hastanede hakkın rahmetine  kavuşan Refah Partisi 20. cı Dönem Diyarbakır Milletvekilin Yakup Hatipoğlu’na Allah’tan rahmet;ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun.'' ifadelerini kullandı.

24 Aralık 1995 tarihinde yapılan 20. Dönem Milletvekili seçimlerinde Refah Partisi’nin Diyarbakır’dan TBMM’ye milletvekili olan Hatipoğlu, hastanede uzun bir süredir tedavi görüyordu. bugün hayatını kaybeden Yakup Hatipoğlu, Hani’deki aile mezarlığında toprağa verilecek.

Ailesi Taziye yeri için bilgi verecekler. 

I M G 0624

Hafız Yakup Hatipoğlu

1937 Diyarbakır doğum 86 yaşında vefat etti. 

Diğer adı Hafız Yakup Eğitimini 

Diyarbakır İmam Hatip Lisesi okudu. 

I M G 0625

HANİ DOĞUMLU 

İlahiyatçı, siyasetçi, hatip. 1937 yılında Muhammet ve Saniye çiftinin üçüncü çocuğu olarak Diyarbakır’ın Hani ilçesinde doğdu. 

Diyarbakır halkı ve aydınları tarafından “Hafız Yakup" olarak tanınan Yakup Hatipoğlu, Anne tarafından Kadıoğulları ailesi baba tarafından ise Hatipoğulları ailesine mensuptur. 

İlk tahsilini Hani'de yaptı. 

İlçesinde o tarihlerde ortaokul bulunmaması hasebiyle ortaokulu Diyarbakır'da okuduktan sonra yine lise öğrenimini  Diyarbakır da Diyarbakır İmam Hatip Lisesinde bitirdi.

11 Yaşında hafız oldu 

Ortaokulu okuduğu dönemde, 11 yaşlarında Hafızlığa başladığı hocası hafız Muhammet İmamoğlu’nun yanında hıfzını tamamladı. 

Medresede 11 ilim okudu

Sonra 1954 tarihinde evlendi. Evliliğinden bir yıl sonra hanide Şeyh Ahmet Efendi'nin medresesinde klasik medrese usulü ile dini ilimleri ve Arapçayı tahsiline başladı. Belli aralıklarla ağabeyi Molla Sadullah Efendi'den de aynı derslere devam etti. 

1966 tarihinde ailesiyle beraber Diyarbakır’a yerleşti..

1968 tarihinde Diyanet Teşkilatında İmam Hatip olarak görev almaya başladıktan kısa bir süre sonra 1970 tarihinde Diyarbakır Ulu Cami İmam Hatipliğine atandı. 

14 Yıl ulu cami imamlığı yaptı. 

14 yıl Ulu Cami'de bilfiil görev yaptıktan sonra 1984 tarihinde emekliye ayrıldı. 

Ulu Cami'de görev yaparken güzel hitabeti nedeniyle okuduğu hutbelerle ve korkusuz konuşmalarıyla şehir halkının büyük hayranlığını kazandı.

I M G 0622-1

Emeklilik ölüme kadardır dedi 

Emekliye ayrıldıktan sonrada dini hizmetlerine ara vermeyip zaman zaman gerek Diyanet Teşkilatı ve gerekse Milli Görüş dernekleri vasıtasıyla yurtdışına gidip hem din görevliliğini yapmaya, hem de dini konferanslar vermek suretiyle tebliğ ve irşat vazifesini ifa etmeye devam etti.

Emekliye ayrıldığı aynı tarihte Refah Partisi il yönetim kuruluna girmiş ve böylece bilfiil siyaset hayatında aktif olarak hizmete başlamıştı.

Diyarbakır 45 bin oy aldı 

1987 seçimlerinde Diyarbakır birinci bölgenin birinci adayı olarak girdiği seçimden 45 bin oy almasına karşılık Refah Partisinin genel seçim barajına takılması neticesinde milletvekili seçilemedi. 

Daha sonraki 1995 seçiminde ise Diyarbakır 20. Dönem milletvekili olarak meclise girmeyi başardı. 

Bir dönem milletvekilliği yaptı.

1996 tarihinde milletvekilliğinden emekli oldu. Milletvekilliği boyunca aktif hizmetlerde bulundu. Şu anda emekli milletvekili olarak, memleketi Diyarbakır'da ikamet etti. On bir çocuk babasıdır.

Allah rahmet eylesin. Diyarbakır halkı sende razı, inşallah Allah’ta sende razı olacak. 

Kaynak: Şükran Budak