Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı'nda 57 farklı ilin 168 kurumsal katılımcısı yer aldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri, Diyarbakır'da düzenlenen 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı'nda kadim Mardin mutfağını ve Mardin Artuklu Üniversitesi'ni temsil etti.

Fuarda düzenlenen aşçılık yarışmalarına katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, bireysel kategoride 5 öğrenci arasında yarışarak toplamda 4 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti.

Daha önce Adana'da gerçekleştirilen Uluslararası Adana Lezzet ve Gastronomi Fuarı'na da katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri, üniversiteler arası aşçılık şampiyonasında şampiyonluk elde etmişlerdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Toprak, 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı'nda başarıyla temsil edilen Kadim Mardin Mutfağı'nı ve Mardin Artuklu Üniversitesi'ni tebrik ederek, öğrenci ve hocalara teşekkür etti. (İLKHA)

mau-mezopotamya-gurme-ve-yoresel-lezzetler-fuarinda-4-madalya-kazandi-c7464ee8

Kaynak: (İLKHA)