Gazeteci Fuat Bulut, kentteki bir gazetenin birinci yıldönümü programına katıldı. Program sırasında yaşla ilgili espriler yapıldı, ve aynı masada oturan iş adamı İ.Ş., kendisine "gamsız" kelimesinin söylenmesine alındı. Bulut daha sonra İ.Ş. tarafından telefonla arandı ve tehdit edilerek hakarete uğradı.

“İki kişi tekme, yumruk ve bıçakla saldırdı”
Saldırıda araya girenlerin olmadığı halinde olayda farklı durumun yaşanabileceğini söyleyen Bulut, “Bir gazeteci arkadaşımızın gazetesinin kuruluş yıldönümü vardı. Oraya resepsiyona gitmiştik. Vali yardımcımız, vekiller ve STK temsilcileriyle aynı masadaydık. O masada yaşla ilgili bir konu açıldı ve birbirimize yaşımızla ilgili espriler yaptık. İş adamı aynı zamanda arkadaşım, İ.Ş.’ye gamsız kelimesini kullandım. Program bittikten sonra İ.Ş. beni arayıp 'sen bana nasıl herkesin içerisinde gamsız dersin' dedi. Daha sonra bana hakaret edip 'kendi kendini mi vurdurtacaksın' dedi. Sonrasında ben de konunun kapanması için bir pastaneye gittim ve orada arkadaşlarımla oturduk. Daha sonra İ.Ş. beni arayıp 'neredesin' diye sorunca yerimi söyledim. Arkadaşlarım da git belki İ.Ş. gergindir deyip beni eve göndermek istedi. Ben de çıktım otoparka doğru yönelince iki kişi bana saldırdı. Saldıranlardan birinin İ.Ş.’nin akrabası olduğunu biliyorum. Ama diğer saldıranı tanıyamadım. İki kişi bana tekme, yumruk, bıçakla saldırdı. Biri elini beline attı. Silah mıydı, değil miydi bilmiyorum. Orada araya girenler oldu. Araya girenler olmasaydı farklı bir durum yaşanabilirdi” dedi.



GGC’den saldırıya ilişkin açıklama Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Mücahit Ceylan, saldırıdan hemen sonra hastaneye gidip cemiyet üyesi olan Bulut’u ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti üyesi aynı zamanda Güneydoğu Ekspres Gazetesi Yazı İşleri Müdür Fuat Bulut dün akşam hem telefonla tehdit aldı hem de tehdit eden kişinin gönderdiği şahıslar tarafından silahlı saldırıya uğradı ve darp edildi. Daha sonra Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şu an hayati tehlikesi yok. Ancak bugün bir gazeteci Diyarbakır gibi bir şehrin ortasında magandalar tarafından birilerinin azmettirilmesiyle saldırıya uğradı. Bu asla cezasız kalmamalı. Emniyetimizi ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyoruz”  dedi.

Kaynak: (İHA)