Bu eğitim programları, Sabancı Vakfı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından desteklenmekte olup, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde yürütülen "Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi" ve yine UNDP tarafından Birleşik Krallık fonlarıyla desteklenen "Deprem Sonrası Erken Toparlanma için Mesleki Eğitim, İstihdam ve Sosyal Hizmetler Aracılığıyla Toplum Temelli Modeller Oluşturma Projesi" çerçevesinde düzenlenmektedir.

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, eğitim programları hakkında bilgi vererek, Gastro İnovasyon Merkezi'nin amacının, yöresel ürün ve lezzetlerin yanı sıra yeme-içme sektörüne de katkı sağlamak, nitelikli elemanlar yetiştirmek ve sektörü güçlendirmek olduğunu belirtti. Ayrıca, bu amaçla Barista eğitimini başlattıklarını ve büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Tayınlamak, "Eğitim programlarına yerel işletmeleri dahil etmeye çalışıyoruz. Amacımız, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eğitimleri geliştirmek ve kahve sunumu gibi konularda da destek olmaktır" dedi.

Eğitim programlarının ardından planladıkları çalışmaları da açıklayan Tayınlamak, "Şu anda 80 kişi 3 ayrı grupta eğitim alıyor. Sonbahar döneminde yeni eğitim programları planlıyoruz. Ayrıca, eğitim aldıktan sonra katılımcıları işletmelerle buluşturuyoruz ve sektördeki işletmeleri tanımalarına yardımcı oluyoruz. Eylül ayında eğitimleri tamamladıktan sonra yerel işletmelerle işbirliği yaparak katılımcılarımızla bir kahve etkinliği düzenlemeyi planlıyoruz. UNDP ve Birleşik Krallık desteği ile merkezde düzenli eğitim ve etkinlikler için gerekli altyapıyı oluşturduk. Makine, ekipman ve eğitim programları için Sabancı Vakfı, Birleşik Krallık ve UNDP'ye teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Muhabir: Nurşen Ağar