Diyarbakır’da dijital dolandırıcıların görüntülü arama oyunu deşifre oldu. Dolandırıcılar WhatsApp vb. uygulamalar üzerinden görüntülü aradıkları kişileri 15-20 saniye telefonda tutuyor. Ardından bu görüşmeden elde ettikleri videolar ile yapay zeka kullanarak uygunsuz ve müstehcen montaj videolar oluşturuyorlar.

Yapay zeka ile oluşturulan video üzerinden şantaj!

Whatsapptan Yeni Grup Simgesi Kolay Ayirt Edilecek

Dolandırıcılar, görüntülü aramada kaydettikleri görüntüler ile uygunsuz/müstehcen fakat oldukça gerçekçi bir video oluşturuyorlar.

Bu videonun yayılmaması için para istiyorlar. “Para vermezseniz bu görüntüleri akrabalarınıza gönderir, sosyal medyada paylaşırız” diyerek tehdit ediyorlar.

“Videoyu tüm akrabalarıma gönderdiler”

Bismil Haber’e ulaşan ve adını vermek istemeyen bir vatandaş, kendisini görüntülü arayanların tuzağına düştüğünü, para vermeyi kabul etmediği için montaj ile oluşturulan videonun tüm akrabalarına gönderildiğini ve mağdur olduğunu belirtti.

Mağdur şahıs, telefonuna yüklenen bir uygulama ile aynı zamanda telefonunun da uzaktan kontrol edilebildiğini fark ettiğini öğrendi. Şahıs, telefonundaki bazı dosyaların bu şekilde silindiğini iddia etti.

Yüzlerce kişi emniyete başvurdu

Dolandırıldıktan sonra emniyete başvuran şahıs, Diyarbakır’da kendisi gibi yüzlerce kişinin emniyete başvurduğunu belirterek, “tanımadığınız numaralardan gelen görüntülü aramalara cevap vermeyin, ben dolandırıldım sizler de bu şekilde dolandırılarak mağdur olmayın istedim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (Haber Merkezi)