Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada Kayapınar İlçe Jandarma Komutanlığı ile Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında 5 farklı adreste ruhsatsız tabanca ve uzun namlulu silah olduğu bilgisi üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi.

Alınan istihbarat üzerine, Diyarbakır Kayapınar İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Çölgüzeli Mahallesinde 4, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Kırkkoyun Mahallesinde 1 adreste olmak üzere 5 adreste ruhsatsız tabanca ve uzun namlulu silah olduğu bilgisi üzerine harekete geçildi.

5 Farklı Adreste Çok Sayıda Silah Ele Geçirildi 1 Tutuklama

Şüphelilerin yakalanması ve ruhsatsız silahların ele geçirilmesi için bahse konu 5 adreste aynı gün yapılan ev aramalarında 1 adet G1 Piyade tüfeği, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet av tüfeği, 5 adet ruhsatsız tabanca ve 854 adet çeşitli ebatlarda mermi ve fişek ele geçirildiği kaydedildi.

Yakalanan 5 şüpheliden 1’i tutuklandı

Yapılan aramalarda ele geçirilen silah ve mühimmatlara ilişkin 5 şüpheli gözaltına alındı.

Olayla ilgili yakalanan, S.Z. isimli şüpheli çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

S.Y., A.Z., M.Z. ve A.Z. isimli şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken ele geçirilen silah ve mühimmatlara el konulduğu belirtildi.

Kaynak: (Diyarbakır Valiliği)