Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hazırlıkları tamamlanan Bağcılar ve 450 Evler’deki Zarokistan kreşlerinde, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü kapsamlı tadilatların ardından ilk zil çaldı ve öğrenciler ders başı yaptı.

Açılış Töreni Düzenlendi

Kurumların açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Genel Sekreter Yardımcıları Zerin Türk ve Özgür Yıldız, meclis üyeleri, daire başkanları ile öğrenci velileri katıldı. Açılış kurdelesi kesildikten sonra, Genel Sekreter Yardımcıları sınıfları gezerek çocuklar ve velilerle sohbet etti.

Diyarbakır’da Çok Dilli Zarokistan’da Eğitim Başladı2

Zarokistanların Sayısı Artacak

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Daimi Meclis Üyesi Demet Ceylan, Zarokistanların 8 yıl sonra tekrar açılmasının heyecanını yaşadıklarını belirtti. Ceylan, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlar için ne yaparsak az. Zarokistanların sayısını önümüzdeki süreçte artıracağız. Çocuklarımıza yeni eğitim yılında başarılar diliyorum” dedi.

360 Öğrenciye Eğitim Verilecek

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Demirkıran da kreşlerin yeniden açılmasıyla birlikte toplamda 360 öğrenciye hizmet vereceklerini söyledi. Demirkıran, Bağcılar Kreşi’nde 200, 450 Evler Kreşi’nde ise 160 öğrencinin çok dilli eğitimle öğrenim göreceğini belirtti.

Kapak Projesi En Yeni 11 Kopya1123

Kreşlerin Sayısı Artacak

Demirkıran, kreşlerde çocuklara üç öğün yemek verileceğini ve kent genelindeki kreşlerin sayısını artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Halkın taleplerine göre hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Okul Öncesi Eğitim ve Aktiviteler

Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evleri, 3-6 yaş arası çocuklara okul öncesi eğitim sunarak beceri gelişimlerine katkıda bulunacak. Çocuklar, drama, müzik ve sanat gibi sosyal aktivitelerle eğitimlerini destekleyecek. Hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek olan bu kreşler, çok dilli eğitim anlayışıyla faaliyetlerine devam edecek.

Diyarbakır’da Çok Dilli Zarokistan’da Eğitim Başladı3

Kapak Projesi En Yeni 11 Kopya-1

Kaynak: DBB Bülten