Büyükşehir Belediyesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, projenin Diyarbakır'ın tarımsal potansiyelinin artırılmasında önemli rol oynayacağını söyledi.

Diyarbakır’da çiftçilere destek 1

Su, "Bu sene 6 milyon lira bakanlık, 4 milyon lira Büyükşehir Belediyesi, 3 milyon lira çiftçilerin desteğiyle 13 milyon liralık sertifikalı kırmızı mercimek tohumu aldık ve çiftçilere dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık bin 406 üreticimize 533 ton tohum, 38 bin 95 dekar alanda ekiliş gerçekleştireceğiz inşallah. 13 milyon liralık destek yapıyoruz ama bundan elde edeceğimiz bitkisel üretim geliri ise 132 milyon liradır." dedi.

Diyarbakır'da çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı

Diyarbakır'ın mercimek üretiminde Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını belirten Su, "İlimizde en son yaklaşık 700 bin dekar alanda mercimek üretimi gerçekleştiriliyor. Bu projeyle bu alanların daha da artmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı 1

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar da, projenin kentteki atıl arazilerin üretime kazandırılmasında önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Diyarbakır'da çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı 2

Atalar, "Projeyle 130 milyon liranın üzerinde bir ekonomik girdi sağlanmasını bekliyoruz." dedi.

Törene, Vali Su'nun yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, kamu ve kurum amirleri ile çiftçiler katıldı.  

Diyarbakır'da çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı 3

Diyarbakır'da çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı 4

Diyarbakır'da çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı 5

Diyarbakır'da çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı 6

Kaynak: Nurşen Ağar