Sosyal belediyecilik kapsamında Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi'nde Sanat Sokağı'nda açılan Halk Lokantası, gelir dağılımındaki adaletsizliği azaltmak ve kent halkına uygun fiyatlı, temiz ve güvenilir yemek sunmak amacıyla hizmet veriyor. Lokanta, Pazar günleri hariç her gün 12.00-18.00 saatleri arasında açık. Özellikle dar gelirli yurttaşlar ve öğrenciler için açılan Halk Lokantası, dört çeşit yemekle günde bin kişiye hizmet sunuyor. Büyükşehir Belediyesi, halkın yoğun ilgisine karşılık olarak Halk Lokantası sayısını artırmayı planlıyor.

Diyarbakır'da Açılan Halk Lokantası Büyük Ilgi Görüyor4

Halktan Büyük Talep Var

Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi MED A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Bora, Halk Lokantası'nın saat 12.00'de açıldığını ve akşam 18.00'e kadar hizmet verdiğini belirtti. Bora, lokantaya olan talebin oldukça yüksek olduğunu ve günde bin kişilik yemek verdiklerini ifade etti.

Diyarbakır'da Açılan Halk Lokantası Büyük Ilgi Görüyor8

Yeni Şubeler Açılacak

Bora, en kısa süre içinde yeni şubeler açmayı planladıklarını belirterek, “Türkiye ekonomisinin durumu malum. Nüfusun büyük bir kısmı yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Belediyemiz de bu konuda duyarlılık göstererek şehrin birkaç noktasında daha Halk Lokantası açmayı planlıyor. Üniversiteler açıldığında, hizmet kapasitemizi 2 bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Diyarbakır'da Açılan Halk Lokantası Büyük Ilgi Görüyor3

Vatandaşlardan Olumlu Geri Dönüşler

Lokantaya gelen vatandaşlardan Özlem Gezgin, asgari ücretle çalıştığını ve bu hizmetin halk için çok faydalı olduğunu belirterek, “Asgari ücretle geçinmek gerçekten zor. Bu lokanta bizim için büyük bir destek oldu. Yemekler çok lezzetli, hizmetten çok memnunum” diye konuştu.

Diyarbakır'da Açılan Halk Lokantası Büyük Ilgi Görüyor5

Sosyal hizmet uzmanı Murat Şahin Yurtsever ise, “Şu anki ekonomik koşullarda uygun fiyatla en iyi hizmeti alabileceğimiz bir lokanta olmuş. Personel çok güler yüzlü, hizmet kalitesi yüksek. Devam etmesini isterim” dedi.

Diyarbakır'da Açılan Halk Lokantası Büyük Ilgi Görüyor7

Bir diğer vatandaş Abdurrahman Esgin de, bu tür uygulamaların devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu belediye gerçekten halkın belediyesi. Sur, Bağlar, Şehitlik ve Huzur Evleri gibi yerlerde de bu tür lokantaların açılmasını istiyoruz. Burada yediğimiz yemekle dışarıda bir döner bile alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da Açılan Halk Lokantası Büyük Ilgi Görüyor9

Kaynak: DBB Bülten