Yerel ve Ulusal basının davet edildiği toplantıda konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Beşir Şimşek, yaklaşık 2 gün sürecek olan buluşma programında aileyi korumak, kavmiyetçilik ve Kürt meselesi, gençlerle iletişim, fıtrata ve insanlık değerlerine yapılan müdahaleler gibi konuların yanı sıra toplumsal meselelerde ve İslami uyanışa rehberlik etmede ulemanın rolü konuşulacağını söyledi.
İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Muhammed Özer'in selamlama konuşmasından sonra program hakkında bilgi veren Şimşek, her sene düzenlenen uluslararası "Alimler Buluşması" programının 2015 yılından bu yana devam ettiğini belirterek "Türkiye, İran, Irak, Suriye, Mısır, Filistin, Afganistan, Katar, Lübnan ve Ürdün gibi İslam ülkelerinden seçkin ulemanın katıldığı programımız; bu sene 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 'İslami Uyanışa Rehberlik Etme' temasıyla Diyarbakır'da bulunan genel merkezimizde gerçekleştirilecektir." Şeklinde konuştu.
Programın temel amacı hakkında Şimşek, "8'incisini düzenleyeceğimiz bu buluşmalardaki temel amacımız, Kürt coğrafyası başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki ulemayı ortak noktalarda bir araya getirmek; İslam âleminde bulunan mevcut problemlere çözüm üretmek ve kalkınmasında öncü rol oynamaktır." İfadelerinde bulundu.
Geçen yıl gerçekleştirilen programda bazı âlimlerin dikkat çektiği meseleleri, tertip komitesi tarafından yapılan istişareler neticesinde bu yıl işlenecek konular olarak belirlendiğinin altını çizen Molla Şimşek, "Bu bağlamda özellikle aileyi korumak, kavmiyetçilik ve Kürt meselesi, gençlerle iletişim, fıtrata ve insanlık değerlerine yapılan müdahaleler, batı kültürü tesirinde kadının yaşadığı problemler ve bunun gibi konuların yanı sıra toplumsal meselelerde ulemanın rolü, İslami uyanışa rehberlik etmede ulemanın rolü, Selahaddin Eyyubi ve Kudüs gibi bazı önemli konularda âlimler görüşlerini ve yapılması gerekenleri ele alacak, fikirlerini sunacak ve netice itibarıyla hazırlanacak sonuç bildirgesiyle bu çözümleri kamuoyuyla paylaşacaktır." Diyerek sözlerini noktaladı.