Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Gökçetevek (Reşikê) köyünde dünür iki aile arasında çıkan ve yedi kişinin öldüğü silahlı çatışmayla ilgili 17 sanıklı dava ağır ceza mahkemesinde karara bağlandı.

Eşinden şiddet gören bir kadının babasının evine sığınmasıyla olayların başladığı aktarıldı.

Diyarbakır’da 7 Kişinin Öldüğü Silahlı Çatışmanın Sanıklarına Ceza Yağdı 2

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, delillerin toplandığını belirten mahkeme, Gülşen Poyraz’ın eşi Zeynal Poyraz’dan şiddet gördüğü ve geçimsizlik nedeniyle evi terk ederek babası Enver Tekin’in evine sığındığı, kadının eve dönmemesi üzerine Tekin ve Poyraz aileleri arasında husumet başladığı ifade edildi.

Damat tarafının kızın babasının evini basacağını önceden haber alan Tekin ailesinin silahlı şekilde evde beklediği, Poyraz ailesinin eve gelmesiyle silahların ateşlendiği ve damadın kuzeni olan Süleyman Eleftoz’un hayatını kaybettiğini belirten mahkeme, silah sesleri üzerine evlerinden çıkan ve tarafları sakinleştirmeye çalışan komşuları Edip Oğraş ile Aziz, Gökhan, Halise ve Münevver Narin’in açılan ateşle hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Diyarbakır’da 7 Kişinin Öldüğü Silahlı Çatışmanın Sanıklarına Ceza Yağdı 4

Damat Zeynal Poyraz ile ağabeyi Mehmet Fatih Poyraz’ın Tekin ailesinin evine gelmesiyle silahların ateşlendiği belirtildi.

DAMAT VE AĞABEYİNE 174’ER YIL HAPİS

Mahkeme heyeti damat Zeynal Poyraz ile ağabeyi Mehmet Fatih Poyraz’ı, Aziz, Gökhan, Münevver ve Halise Narin ile Edip Oğraş’ı öldürmekten 5 kez müebbet hapisle cezalandırdı.

Felat Narin, Teymen Yapıcı yaraladığı için 13 yıl 6’şar ay, Burak ve Cevad Narin’i yaraladığı için 12’şer yıl, Cevat Narin ile Fırat Tekin’e yönelik yaralamadan 10’ar yıl hapisle cezalandırdı.

Fatma, Songül, Zeynep, Sivi, Engin, İhsan, Enver ve Merve Tekin ile Mevlüt Narin, Münever Bağlı’yı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 10 kez 9’ar yıl, damadın eşi Gülşen Poyraz’ı kasten öldürmeye teşebbüsten 13 yıl olmak üzere toplam ikisi de 174’er yıl hapisle cezalandırıldı.

Diyarbakır’da 7 Kişinin Öldüğü Silahlı Çatışmanın Sanıklarına Ceza Yağdı 3

Damat ve ağabeyine verilen cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri, pişmanlık göstermemiş olması, sabıkalı kişiliği ve suça eğilimli olması nedeniyle hakkında iyi hal indirimi uygulanmadı.

15 sanık beraat etti

Hükmen tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, iki aileye mensup 15 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Kaynak: (SÖZCÜ)