Fuara, Erzurum onur konuğu il olarak katıldı. Erzurum'un coğrafi tescilli "Göğermiş", "Çivil Peyniri" ve "Tereyağı" gibi ürünleri, yöresel yemekleri ile birlikte ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Fuar çerçevesinde düzenlenen Diyarbakır 5. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışması'nda, usta aşçılar, öğrenciler ve ev hanımları tarafından yapılan birbirinden lezzetli yemekler, pastalar ve tatlılar altın madalya için kıyasıya yarıştı.
Fuar boyunca, tarihten gelen birçok mutfağın yemek kültürünün sürdürülmesine katkı sağlamak amacıyla, usta aşçılar tarafından unutulmaya yüz tutmuş başta Diyarbakır'ın olmak üzere birçok ilden farklı konu başlığında yöresel ve coğrafi işaretli yemek etkinlikleri hazırlandı. Bu lezzetlerin püf noktaları ziyaretçiler ile fuarı ziyaret eden akademisyen, gastronomi yazarı, blogger, şef gibi farklı kesimlere tadım atölyeleri ile sunuldu.
Bunun yanı sıra, fuara Diyarbakır dışından katılım sağlayan şefler tarafından hem Diyarbakır'ın hem kendi şehirlerinin yöresel lezzetlerinin, ilgiyle izlenen atölye ve sunumları gerçekleştirildi.
Fuar, 347 bin 641 kişi tarafından ziyaret edildi. (İHA)