Diyarbakır’dan AK Partiye şimdiye kadar 70, CHP’ye 60, Deva Partisi’ne 40, Gelecek Partisi’ne de 10 kişinin başvurduğu öğrenildi.
DİYARBAKIR 12 MİLLETVEKİLİĞİNE SAHİP,
12 vekile sahip Diyarbakır’da bu yıl AK Parti yerine, muhalefet partilerine ilgi arttı. AK Parti’ye şimdiye kadar sadece 70 kişi başvurdu. Şuana kadar Ak partiye
28. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığı için, Bismil’de 4 kişi milletvekili aday adaylığa başvurdu.
Mehmet Kızılkaya
Tahsin Arslan
Hayrullah Akyıldız
Dr. Aziz Alper Biten
28. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday adayı Çınar’da . Mehmet Arzu;
28.Dönem Diyarbakır Ak Parti Milletvekili Aday Adylığı’nı açıklayan Muhammed Ahmed Mahsum Melikoğlu, Av.Ercan Ezgin ve Suna Kepoğlu da başvurdu.
Diyarbakır’da PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde evlat mücadelesi veren annelerden Ayşegül Biçer, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde milletvekili adayı olmak amacıyla AK Parti’ye başvuruda bulundu
2018 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti Diyarbakır İl Örgütü 216 başvuru ile rekor kırmıştı.
MUHALEFET PARTİLERE İLGİ ARTTI
Millet İttifakı’nın Diyarbakır’dan Türkan Elçi’yi liste başı yapacağı iddia edilirken, partilere başvurular da devam ediyor. Şimdiye kadar CHP’ye Diyarbakır’dan milletvekili aday adayı olmak isteyen 60 kişi başvurdu.
DEVA Partisi’ne ise İl Başkanı Cihan Ülsen de dahil 40 kişi başvurdu.
Eski Ak parti Milletvekili ve Deva parti genel başkan yardımcısı Bismil’de Ali İhsan Merdanoğlu Diyarbakır’da Deva partisinde aday adayı oldu.
DEVA’nın son başvuru tarihi ise 20 Mart.
Gelecek Partisi’ne ise, 10 kişi başvurdu.
YEŞİL SOL PARTİ’DE BAŞVURULAR BAŞLIYOR
Merakla beklenen Yeşil Sol Parti (YSP) başvuruları ise başladı. HDP’ye hem Diyarbakır hem de bölge illerinden rekor başvuru bekleniyor. HDP’nin son başvuru tarihi ise 25 Mart.
14 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesi iktidar ve muhalefet partilerine yönelik aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Diyarbakır’dan AK Partiye şimdiye kadar 70, CHP’ye 60, Deva Partisi’ne 40, Gelecek Partisi’ne de 10 kişinin başvurduğu öğrenildi.
İYİ Parti'de milletvekili aday adayı başvuru süresi uzatıldı
İYİ Parti'de, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday adaylığı başvurularında süre 24 Mart'a kadar uzatıldı.