Büyükşehir Belediyesi, kırsalda kullanılan tandır geleneğinin kent merkezinde de unutulmaması amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.

Diyarbakır’da 2 Tandır Onarılarak Hizmete Sunuldu 2

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Eş Başkan Doğan Hatun’un, 3 Eylül’de yenilenen Kayapınar ilçesindeki 500 Evler Futbol, Voleybol ve Basketbol Semt Sahalarında yaptığı incelemeler sırasında vatandaşlardan gelen tandırların onarılması talebi doğrultusunda çalışma başlatıldığı belirtildi.

Diyarbakır’da 2 Tandır Onarılarak Hizmete Sunuldu 1

Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda Park ve Bahçeler Daire Başkanlığınca sahaların hemen yanında bulunan iki tandırda yenileme işlemi yapıldığı ve çalışmaları tamamlanan 2 tandırın halkın hizmetine sunulduğu aktarıldı.

Diyarbakır’da 2 Tandır Onarılarak Hizmete Sunuldu 4

500 Evler Mahallesi sakinleri, asırlardır bölgede kullanılan ve günümüze kadar gelen kültürel bir miras olan tandırların yenilenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Alanın temizliği ile tandırların kurulumunun en güzel şekilde yapıldığını belirten çevre sakinleri, yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Diyarbakır’da 2 Tandır Onarılarak Hizmete Sunuldu 3

Diyarbakır’da 2 Tandır Onarılarak Hizmete Sunuldu 5

Kaynak: (DBB Basın Bülteni)