Etkinlikler, Kurşunlu Camisi (Fatih Paşa) Meydanı'nda  gerçekleştirilecek çeşitli anma törenleri ve dualarla dolu bir gün olacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı milletin kahramanca mücadeleyle elde ettiği zaferin 8. yılında Valiliğimiz öncülüğünde program düzenlenecektir .

I M G 7798
 İşte programın detayları:

Diyarbakır’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Kurşunlu Camisi (Fatih Paşa) Meydanı'nda yapılacaktır.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca belirlenen "Milletin Zaferi" temasıyla düzenlenecek etkinlikler kapsamında, 

Vali Murat Zorluoğlu, 14 Temmuz Pazar günü saat 19.00'da İç Kale Müze Kompleksinde düzenlenecek olan Fotoğraf Sergisi Açlışına katılacaktır.

Vali Murat Zorluoğlu; 

15 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da Yenişehir Hava Şehitliği'ne gerçekleştireceği ziyaretin ardından 15 Temmuz şehitlerinden Polis Memuru Halit Gülser ve Askeri Çoban'ın kabirlerini ziyaret edecektir.

Ziyaretlerin ardından saat 18.15'te Keçi Burcu’ndan hareketle Kurşunlu Camisi (Fatih Paşa) önüne kadar düzenlenen anma yürüyüşüne katılacaktır.

Kurşunlu Camii Meydanı’nda akşam namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak program ise çeşitli etkinliklerle devam edecektir.

Etkinlikler, sala ve dualarla sona erecektir.

I M G 7800

Muhabir: Şükran Budak