Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Birimi ve ilçe belediyeleri tarafından oluşturulan Gıda Denetim Koordinasyonu, gıda denetimi konusunda teorik eğitimleri tamamladıktan sonra kırsal ilçelerde denetimlere başladı. Ekipler, 13 kırsal ilçede 300 iş yerini denetleyerek, denetimlerin sahada nasıl yapılması gerektiğini uygulamalı olarak ilçelerdeki birimlere gösterdi.
‘Amacımız Vatandaşların Sağlıklı Gıdaya Ulaşması’
Sağlık Daire Başkanı Abdulvahap Saçaklı, güvenli gıdaya ulaşmanın vatandaşların temel hakkı olduğunu vurguladı. Saçaklı, Gıda Denetim Koordinasyonu'nun bu amaç doğrultusunda çalışmalar yürüttüğünü belirtti ve şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için gıda birimimiz tarafından 4 merkez ve 13 kırsal ilçemizde gıda koordinasyon ekipleri oluşturduk. Ekiplerimizin amacı, vatandaşların sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak ve tarihi geçmiş ürünlerin satışını önlemektir. Eğitim amaçlı toplantılar düzenledik ve sonrasında deneyimli personelimiz, kırsal ilçelerde uygulamalı eğitimler verdi.”
‘300 İşyerinde Eğitim Amaçlı Denetimler Yapıldı’
Yapılan çalışmanın bir ilk olduğunu hatırlatan Saçaklı, “13 ilçemizde iş başı eğitimli denetimler gerçekleştirdik. İlk etapta 300 dükkan gezildi. Bu sayıyı artırmayı planlıyoruz.” dedi.
Hijyen Konusunda Taviz Yok
Esnafa hijyen konusunda ciddi uyarılarda bulunduklarını belirten Saçaklı, “Ziyaret ettiğimiz esnafa hijyen konusunda titiz davranmalarını öneriyoruz. Hijyen olmadan sağlıklı gıda da olmaz.” dedi.
Kent Genelinde 8 Bin İşyeri Denetlenecek
Son 4 ayda kent genelinde 4 binden fazla işyerini denetleyip gerekli uyarıları yapan ekipler, yıl sonuna kadar 8 bin işyerini denetleyerek gıda güvenliği ve hijyen konusunda genel bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor.