Bu bileklik, önünde bulunan iki sensör sayesinde görme engelli kişinin karşısına çıkabilecek engelleri titreşim yoluyla bildiriyor. Böylece görme engellilerin hayat kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Kılıç, merkezde Robotik Kodlama Atölyesi’nde de ders aldığını ve TEKNOFEST’e katılmak istediğini belirtti.

Muhammed Efe Kılıç, bu merkezde temel eğitimlerin yanı sıra Robotik Kodlama Atölyesi'nde de eğitim aldığını belirtti. Aldığı eğitimler sayesinde görme engellilere yardımcı olacak bir cihaz geliştiren Kılıç, bu cihazın bileklik formunda olduğunu ve üzerinde iki sensör bulunduğunu açıkladı. Bileklik, görme engelli bir birey yürüdüğünde önüne çıkabilecek bir engeli tespit ettiğinde sensörler aracılığıyla titreşimle uyarı veriyor. Kılıç ayrıca, gelecekte TEKNOFEST gibi teknoloji ve bilim etkinliklerine katılmak istediğini dile getirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Daire Başkanı Ömer Buğday da merkezin 1 ay önce açıldığını ve 500 öğrencinin burada eğitim aldığını açıkladı. Buğday, çocuklara bilimsel ve teknolojik ilgiyi teşvik etmek amacıyla derste öğrendikleri konuları pratikte uygulama fırsatı verdiklerini belirtti. Bu bağlamda, öğrencilerin TEKNOFEST gibi etkinliklere katıldığını ve bilime olan ilgi ve meraklarının arttığını vurguladı. Görme engelliler için tasarlanan cihazın, bu projenin amacına hizmet ettiğini ve öğrenci Muhammed Efe Kılıç'ı ve öğretmenini bu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Diyarbakır’da 11 yaşındaki mucitten görme engellilere akıllı bileklik 1

Diyarbakır’da 11 yaşındaki mucitten görme engellilere akıllı bileklik 2

Diyarbakır’da 11 yaşındaki mucitten görme engellilere akıllı bileklik 3

Diyarbakır’da 11 yaşındaki mucitten görme engellilere akıllı bileklik 4

Diyarbakır’da 11 yaşındaki mucitten görme engellilere akıllı bileklik 5

Kaynak: (AA)