Diyarbakır Valiliği, ulusal ve görsel medyada çıkan, 'kayıp Narin Güran'ın evinin yakınında kaya parçaları üzerinde kan lekelerinin bulunduğu' şeklindeki haberlere dair açıklama yaptı.

Diyarbakır’da kaybolan Narin’in evinin yakınında kan lekeleri bulundu Diyarbakır’da kaybolan Narin’in evinin yakınında kan lekeleri bulundu

"Mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması nedeniyle meydana geldi"

Diyarbakır’da Kaybolan Narin’in Evinin Yakınında Kan Lekeleri Bulundu 7

Valilikten yapılan açıklamada, kayalıklar üzerinde bulunan kan lekelerinin, mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması nedeniyle meydana geldiğinin tespit edildiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Diyarbakır’da Kaybolan Narin’in Evinin Yakınında Kan Lekeleri Bulundu 9

“Bazı medya organları ile sosyal medya hesaplarında;

Kayıp olarak aranan Narin GÜRAN’ın evine yakın bir bölgedeki kayalıklar üzerinde kayıp kız çocuğuna ait olduğu iddia edilen kan lekelerinin bulunduğu şeklinde haber ve paylaşımların yer aldığı görülmüştür.

Kayalıklar üzerinde bulunan kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir.

Diyarbakır’da Kaybolan Narin’in Evinin Yakınında Kan Lekeleri Bulundu 8

Valiliğimizin koordinasyonda ilgili kurumlarımız vasıtasıyla, her türlü ihtimal değerlendirilerek, kayıp kızımızın aranmasına devam edilmektedir.

Her türlü önemli gelişmeden kamuoyu vakitlice bilgilendirilecektir.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Olayın geçmişi

Diyarbakır’da Kaybolan Narin’in Evinin Yakınında Kan Lekeleri Bulundu 8

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları sürüyor. Narin'in evine yaklaşık 20 metre mesafede yakınlarının kayalıklar üzerinde tespit ettiği kan lekeleri üzerine jandarma bölgede önlem aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, kan lekelerinin olduğu kaya parçalarını alarak, incelemek üzere laboratuvara götürdü.

Baba Arif Güran da bölgeye gelerek jandarmayla görüştü. Olay yeri inceleme ekipleri, yaptıkları çalışmaların ardından, kan lekelerinin olduğu kaya parçalarını delil torbalarına koyarak, incelemek üzere laboratuvara götürdü.

Kaynak: (Haber Merkezi)