Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

2021-2027 IPARD Programı (IPARD III Dönem 2. ve 3. çağrı ile ile ilgili bilgi veren ve Diyarbakır  İl Koordinatörü Ömer Savaş Özgün açıklamada bulundu. 

TDKD HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEK

IPARD III Programı için 3. başvuru çağrıya çıktı. 

Diyarbakırlılara TKDK'dan çağrı

I M G 8422

AB kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturacak olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) Diyarbakır İl Koordinatörü Ömer Savaş Özgün, Hedeflerinin vatandaşlarımızın bu desteklerden azami ölçüde yararlanması olduğunu ifade ederek, vatandaşları en kısa zamanda bilgi almak üzere kurumun Diyarbakır Gündoğan plazada hizmet binasına beklediklerini ,TKDK Diyarbakır İl Koordinatörlüğü uzman personeliyle, başvuru sahiplerine her türlü desteği sağlayacağını belirtti. 

I M G 8423

IPARD III Programı için 3. başvuru çağrı ilanı yayımlandı

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD III Programı 3. Başvuru Çağrı ilanı yayımlandığı ifade eden Müdür Özgün, IPARD III Programı 2024 itibarıyla 81 ile yaygınlaştırıldı. IPARD III Programı'nın bütçesi artirildi.  555 milyon avrodan 785 milyon avroya bakanlık çıkardı. 

I M G 8421

2024'ten itibaren 7 yıl süreyle uygulanacak olan IPARD III Programı kapsamında, başvuru yapacakların ifade eden Diyarbakır  İl Koordinatörü Ömer Savaş Özgün, hibe oranı yüzde 60 olup dağlık alanda yapılan yatırımlar ve genç çiftçiler ve üretici örgütleri tarafından yapılacak yatırımlar için bu oran yüzde 70'e kadar çıkabilecekleri ifade ederek, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ve Destek için süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelerin müracaat  IPARD III Programı 3. Çağrı Dönemi kapsamında, yatırımcıların proje başvurularının online sistem kayıtlarını çağrı ilanında belirtilen tarihlerde"onlinebasvuru.tkdk.gov.tr" adresinden yapabileceklerini belirtti.

Muhabir: Kamuran Turgay