Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol durumu bültenine göre,

     

Diyarbakır-Silvan yolunun 44-47. kilometrelerindeki sağ şeritte devam eden yapım çalışmaları nedeniyle trafik akışı, sol şeritten gidiş-geliş şeklinde sürdürülüyor.

Anadolu Otoyolu'nun Abant-Kaynaşlı kavşakları arasındaki İstanbul yönünde tünel portalı uzatma ve viyadüklerde genleşme derzi yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu nedenle sürücüler Abant Kavşağı'ndan D-100 karayoluna yönlendirilmekte ve Kaynaşlı Kavşağı'ndan yeniden otoyola giriş yapabilmektedir.

Niğde-Pozantı Otoyolu'nun 3-7. kilometreleri ile bu yolun devamındaki O-21/29 yolunun 0-2. kilometrelerinde (Pozantı bölgesi) derz çalışması sebebiyle trafik, Ankara yönünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Anadolu Otoyolu'nun 0-2. kilometrelerinde, Gebze Ücret Toplama İstasyonu'nun Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürülmesi amacıyla yapılan çalışmalar nedeniyle, Gebze gişelerinden otoyola girişler kapalı. Bu durumda, sürücüler D-100 güzergahındaki alternatif yolları kullanabilirken, otoyoldan çıkışlar ise servis yolundan kontrollü olarak yapılmaktadır.

İzmir Çevre Otoyolu'nun Bornova-Karşıyaka kesiminde, 8-16. kilometreler arasında, köprü onarım çalışmaları yoğun trafiğin olmadığı saatlerde gerçekleştiriliyor. Sürücülerin trafik işaretlerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Samsun-Ankara yolunun Ankara yönünde yapılan üstyapı yenileme çalışmaları sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Kırıklı ayrımı-Kelkit yolunun 7-8. kilometrelerinde bulunan Yeniköy Tüneli'nde aydınlatma çalışmaları dolayısıyla, 07.00-19.00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak devam ediyor.

Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 43-46. kilometrelerinde yapılan asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle, Bursa-İnegöl-Bozüyük yönü trafiğe kapatıldı; bu güzergahta ulaşım, Bursa-İnegöl-Bursa yönünde iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Soğuk Çermik-Doğanşar il yolunun 37-42. kilometrelerinde gerçekleştirilen sathi kaplama çalışmaları ile Belören-Hadim yolunun 0-7. kilometrelerindeki yapım çalışmaları nedeniyle, sürücülerin trafik işaretlerine dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır.

Editör: Murat Tanrıkulu