Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre,

Diyarbakır-Elazığ yolunun 25-27. kilometrelerinde yürütülen çalışmalar sebebiyle ulaşım sol şeritten iki yönlü olarak sağlanıyor.

Anadolu Otoyolu'nun 0-2. kilometrelerinde Gebze Ücret Toplama İstasyonu'nun Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürülmesi çalışmaları devam ediyor. Bu nedenle, Gebze gişelerinden otoyola girişler kapatılarak sürücüler D-100 yoluna yönlendiriliyor. Otoyoldan çıkışlar ise servis yolundan kontrollü olarak sağlanıyor.

Anadolu Otoyolu'nun Yeniçağa-Bolu Doğu kavşakları arasındaki 20-22. kilometrelerde üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle İstanbul yönü trafiğe kapatıldı. Ulaşım diğer yönden iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor.

Anadolu Otoyolu'nun Abant-Kaynaşlı kavşakları arasında (Bolu Dağı Geçişi) İstanbul yönünde tünel portal yapısının uzatılması ve viyadüklerde genleşme derzi yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu sebeple, sürücüler Abant Kavşağı'ndan D-100 yoluna yönlendirilip Kaynaşlı Kavşağı'ndan tekrar otoyola çıkış yapabiliyor.

Ankara-Kırıkkale yolunun 25-27. kilometrelerinde devam eden yapım çalışmaları dolayısıyla her iki yönde ulaşım servis yollarından sağlanıyor.

Salihli-Kula-Uşak yolunun 33-38. kilometrelerinde süren yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak veriliyor.

Pendik-Şile yolunun 12-13. kilometrelerinde Paşaköy Kavşağı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında kavşağın sağ ve sol katılım kolları ile Paşaköy Mahallesi'ne giriş kapatıldı. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekiyor.

Bartın-Safranbolu yolunun 2-15. kilometrelerinde asfalt kaplama çalışmaları yapılıyor. Bu nedenle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önemlidir.

Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 40-44. kilometrelerinde yapılan asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle İnegöl'den Bursa'ya gidiş yönü trafiğe kapatılarak ulaşım Bursa'dan İnegöl'e gidiş yönünden iki yönlü olarak sürdürülüyor.

Artvin-Erzurum yolunun 0-37. kilometrelerindeki 20 tünelde drenaj sistemleri bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yapılıyor. Bu nedenle 9 Ağustos'a kadar 08.00-17.30 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanacak.

Editör: Murat Tanrıkulu