Törende konuşan DÜ Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, hayvan sağlığının korunmasının sadece hayvanları değil, insan sağlığını da doğrudan etkilediğini vurguladı.

Modern ve donanımlı bir hayvan hastanesine olan ihtiyacın her geçen gün arttığını belirten Eronat, inşaatına başlanacak olan bu hastanenin eğitim ve sağlık hizmetleri açısından büyük faydalar sağlayacağına inandığını ifade etti.

Hastanenin yalnızca öğrencilere yönelik bir eğitim merkezi olmayacağını, aynı zamanda bölgedeki hayvan sahiplerine de önemli bir hizmet sunacağını dile getiren Eronat, şu ifadeleri kullandı:

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde Hayvan Hastanesi İçin Temel Atma Töreni Gerçekleşti1

"Son teknoloji ile donatılacak, geniş ve işlevsel bu hastane, hasta hayvanların en iyi şekilde tedavi edilmesine imkan tanıyacak ve veterinerlik bilimleriyle ilgili araştırmaların yürütüleceği bir merkez olacak. Burada yalnızca bir bina inşa etmiyoruz, aynı zamanda geleceğe bir yatırım yapıyor ve hayvan sağlığına verdiğimiz değeri somutlaştırıyoruz. Amacımız, sadece akademik başarı değil, aynı zamanda bu başarıların topluma ve çevreye fayda sağlamasıdır."

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde Hayvan Hastanesi İçin Temel Atma Töreni Gerçekleşti4

Eronat, 5 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan hastanenin 2025 yılında tamamlanmasının planlandığını ve projenin maliyetinin 195 milyon lira olduğunu belirtti. Hastanede 12 muayenehane, 8 ameliyathane, 2 laboratuvar, 2 röntgen ve otopsi birimi, doğumhane ve acil servis ile 200 kişilik öğrenci uygulama amfisi ve seminer odasının yer alacağını açıkladı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde Hayvan Hastanesi İçin Temel Atma Töreni Gerçekleşti2

Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mehdi Eker de hastanenin akademik çalışmalar, eğitim-öğretim ve hayvancılık sektörünün gelişimi açısından önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde Hayvan Hastanesi İçin Temel Atma Töreni Gerçekleşti3

Modern bir yapıda inşa edilecek olan hastanenin bir an önce hizmete girmesini arzu ettiklerini ifade eden Eker, "İlimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Törenin sonunda hastanenin temeli atılırken, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik de törende hazır bulundu.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde Hayvan Hastanesi İçin Temel Atma Töreni Gerçekleşti5

Kaynak: AA