Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye devam ediyor. 7 Ağustos'ta Yenişehir ilçesi Ben û Sen Mahallesi'nde düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun'un katıldığı Halk Buluşması'nda, çocuklar taşıdıkları dövizlerle "Bilgisayar Kursu" taleplerini dile getirmişti. Bu talep üzerine çalışmalara başlandı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı Ben û Sen Kadın Yaşam Merkezi'nde Bilgisayar Atölyesi kurularak faaliyete geçirildi.

Bilgisayar Atölyesi, toplam 13 bilgisayar ile çocuklara eğitim vermeye başladı. Atölye, kadın kursiyerlerin 9-14 yaş aralığındaki çocuklarına hizmet sunuyor. Çocukların bilgisayar becerilerini geliştirmek ve teknolojiyi yakından takip edebilmelerini sağlamak amacıyla kurulan atölyede uzman eğitmenler tarafından bilgisayar dersleri veriliyor.

Diyarbakır Çocuklar Talep Etti, Ben Û Sen'de Bilgisayar Atölyesi Açıldı3

Kayıtlar Kadın Yaşam Merkezi'nde Yapılacak

Bilgisayar atölyesinden yararlanmak isteyen kadın kursiyerler, çocukları için Ben û Sen Kadın Yaşam Merkezi'nde kayıt yaptırabilecekler.

'Talep Gerçekleştirildi'

Konuya ilişkin açıklama yapan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Demirkıran, kadın kursiyerlerin çocukları için bilgisayar atölyesi açma talebini yerine getirdiklerini belirtti. Demirkıran, şu ifadeleri kullandı: "Eş Başkanlarımızın Ben û Sen Mahallesi'ndeki halk buluşmasında çocuklarımız 'bilgisayar kursu istiyoruz' talebini iletti. Biz de Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak bu taleplere yanıt vererek Kadın Yaşam Merkezi bünyesinde bilgisayar atölyesini hayata geçirdik ve eğitimlerimize başladık. Vatandaşlarımızın isteklerine yanıt vermeye devam edeceğiz."

Kaynak: DBB Bülten