02 Temmuz 2024 tarihinde 2024/186 “sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile kaymakamlar ve vali yardımcılarının yerleri değişti. Bazı kaymakamlar vali yardımcılıkları görevlerine getirilirken, birçok ile de yeni vali yardımcıları atandı.”

2 Temmuz 2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı atama kararları yayımlandı. Birçok ildeki kaymakamların da görev yerleri değişti. Bazı kaymakamlar ise vali yardımcılıkları görevlerine getirildi.

Diyarbakır’a toplamda 2 yeni Vali Yardımcısı ve 7 Kaymakam atandı. Diyarbakır’da görev yapmakta olan 7 kaymakam ve 2 vali yardımcısı da başka illere atandılar.

Kaymakam Bey Adem Karatas 450 (2)

Diyarbakır Çermik Kaymakamlığına Atanan Adem Karataş Kimdir?

1991 yılı Ankara/Yenimahalle doğumlu olup aslen Ankara/Çamlıdere nüfusuna kayıtlıdır. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye bölümünden mezun oldu. 2017 yılında Maliye Bakanlığı’nda Gelir Uzman Yardımcısı olarak başladığı memuriyet hayatına, aynı yıl İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliğine intisap etti.
 
Kırşehir Valiliğinde il stajını, Muğla/Yatağan ve Isparta/Yalvaç ilçelerinde Kaymakam refikliği stajını, Muğla’da Mülkiye Teftiş stajını tamamladı. Aydın/Bozdoğan ve Çankırı/Eldivan ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. 01.06.2017 Tarihle kararname ile Rize Babağ Kaymakamı olarak atanan Karataş, Yurtdışı stajı kapsamında İngiltere’de The University of Sheffield Üniversitesinde İngilizce dil eğitimi aldı.

Kaymakam Adem Karataş Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile 12.08.2022 tarihnde Arguvan Kaymakamı olarak atanmıştır. Evli ve 1 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

2 Temmuz 2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2024/186 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Diyarbakır Çermik Kaymakamlığına atanmıştır.

Editör: Murat Tanrıkulu