Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı şahıs veya şahısların belediye adına personel alımı vaadiyle vatandaşları dolandırdığını belirterek Eş Başkanlar Serra Bucak, Hatun Doğan ve yönetim kademesi adına belediyenin logosuyla düzenlenmiş sahte evrak, yazı ve söylemlere itibar edilmemesi konusunda uyardı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklama şu şekilde:

 Büyükşehir Belediyesinden Işçi Alımlarına Ilişkin Uyarı 3

Kentimizde bir süredir bazı kişi veya kişiler, belediyemiz bünyesinde farklı birimlere personel alımı yapıldığı, iş ihtiyacı olanların işe alınacakları, kendilerinin de yurttaşları işe yerleştirmede aracılık yapabileceklerini iddia ederek farklı membalarda para topladıkları yönünde bilgiler kurumumuza intikal etmiş bulunmakta. Konunun belediyemizi ilgilendiren bir yönü bulunmamakta olup, yurttaşlarımızın dolandırıcılık mağduru olmaması için uyarıda bulunuyoruz. 

Yurttaşlarımız dolandırıcılık mağduru olmaması için Eş Başkanlarımız Serra Bucak, Hatun Doğan ve yönetim kadememiz adına belediyemizin logosuyla düzenlenmiş sahte evrak, yazı ve söylemlere itibar etmemesi gerekmektedir.

Olayın geçmişi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 79 personel alımı için ilan yayımladı. Alımlar için başvurular İŞKUR ve DBB kariyer üzerinden alınıyor. Bunu fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar, Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınma vaadinde bulunarak vatandaşlardan para toplamaya başladı.

Kaynak: (Haber Merkezi)