1-Diyarbakır’da olmadı, herkes Batman’a akın etti

Bu yıl Diyarbakır’da 1 Mayıs İşçi Bayramı düzenlenmedi, Diyarbakırlılar Batman'da düzenlenen mitinge katılarak işçi ve emekçilerin oluşturduğu kortejde yürüdü.

I M G 5015I M G 5017I M G 5016

Eş Başkanlar 1 Mayıs mitingine katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Batman'da düzenlenen 1 Mayıs mitingine katılarak işçi ve emekçilerin oluşturduğu kortejde yürüdü.

I M G 4997

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Emek ve Demokrasi Platformu’nun düzenlediği 1 Mayıs mitingine katılmak için Batman’a gitti.

Eş Başkanlar işçi ve emekçilerle yürüdü

Ziyaretin ardından Eş Başkan Bucak ve Hatun, Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs mitingine, işçi ve emekçilerin oluşturduğu kortejlerde yürüdü. 

Platform Bismil Belediyesi Eş başkanı Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu’da yer aldı. 

I M G 4998

Yürüyüş ve mitingde yoğun ilgi gören Eş Başkanlar, işçi ve emekçilerin yanında yer alacakları mesajını verdi.

2-Memur-Sen Diyarbakır'da 1 Mayıs'ta alandaydı

Diyarbakır'da Memur-Sen İl Başkanlığı da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.

I M G 5001

Diyarbakırda Memur-Sen İl Başkanlığı da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.

Diyarbakırda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı. Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesindeki Sümerparkta toplanan grup adına, Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir, açıklamalarda bulundu.

3-Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan yemekhane işçileri DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikasının çağrısıyla hastane bahçesinde 1 Mayıs açıklaması yaptı.


 

4-Diyarbakır’da Öz-Sağlık Sendikası 1 Mayıs’ı kutladı

I M G 5006

Merkez Yenişehir ilçesinde bir plazanın önünde toplayan sendika üyeleri adına basına metnini okuyan Hak-İş Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde 48 yıldır emeğin ve alın terinin hakkı için, hayat pahalılığı ve yoksullukla mücadele edilmesi için, vergide adaletin sağlanması için ve sendikal örgütlülüğün artması için meydanlarda olduklarını söyledi.

Basın açıklamasına Öz Sağlık İş Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, Memur-sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir, Hizmet-İş Şube Başkanı Ercan Kahraman, Öz Güven-Sen İl Temsilcisi Hidayet Meşe ve sendika heyetleri katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi