Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Türkiye Dinler Tarihi Derneği işbirliğiyle düzenlenen 1. Türkiye Dinler Tarihi Kongresi'ne katılan akademisyenlerle bir araya geldi.
Programda Diyanet Akademisi'nin önemine vurgu yapan Erbaş, "Hem hizmet içi hem de hizmet öncesi eğitim veren 33 Diyanet Akademisi Dini Yüksek İhtisas Merkezi bulunuyor. Bu sayıyı 55'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.
Erbaş ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yüksek lisans ve doktora programlarına katılanların sayısının arttığını ve ilahiyat fakültelerine doktora yapmış 250 hocanın görev aldığını belirtti.
Diyanet Akademisi'nin ilmi yönünü güçlendirmeye yönelik çalışmaları artırarak sürdürdüklerini dile getiren Erbaş, ayrıca Din Eğitimi, Din Sosyolojisi, Din Psikolojisi ve Dinler Tarihi gibi alanlarda akademisyenlerin de katılacağını açıkladı.
Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt dışı çalışmalarına da değinerek, "Yurt dışında 2,500 personelimiz ve 140'a yakın ülkede temsilcimiz bulunuyor. Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla 149 ülkeye ulaşıyoruz." dedi.
Türkiye'de, Diyanet Vakfı burslarıyla okuyan yabancı öğrencilerin İslam'ı kendi dilleriyle anlatmalarını önemsediklerini belirten Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği İl Müftüleri Toplantıları'nda ilahiyat fakülteleri ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileriyle yaptıkları müzakerelerin ardından Diyanet, İlahiyat, Milli Eğitim Çalışma Komisyonu'nu kurduklarını açıkladı.
Erbaş, bu komisyonun çalışmalarının çok faydalı olduğunu ve ilerleyen dönemlerde daha verimli işbirlikleri yapmayı hedeflediklerini ifade etti.
Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ve yurt içi ile yurt dışından 54 farklı ilahiyat fakültesinden akademisyenler ve dinler tarihi, din eğitimi ve din sosyolojisi gibi alanlarda araştırma yapan araştırmacılar katıldı.
Erbaş, programın sonunda akademisyenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.