DİSKİ Genel Müdürlüğü, su kaynaklarını kirlenme tehlikesine karşı korumak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Çevre Kirliliğini Önleme ve Kontrol Yönetmeliği kapsamında işletmelere yönelik denetimler gerçekleştiren DİSKİ ekipleri, kent merkezinde sanayi tipi lavabolar ve lavabo altı yağ tutucuları kontrol etti.

1 (23)

98 İş Yerinde Yoğun Denetim

Kanalizasyon Daire Başkanlığı ekipleri, Atık Suların Kanalizasyona Deşarjı Yönetmeliği çerçevesinde son üç ayda 98 iş yerinde denetim yaptı. Denetimler sırasında, kanun ve yönetmeliklere aykırı şekilde yağ atıklarını doğrudan çevreye aktaran iş yerlerine uyarılarda bulunuldu.

Ekipler ayrıca, halı yıkama fabrikaları, hayvan kesimhaneleri, oteller, benzin istasyonları, oto yıkama yerleri, hazır beton santralleri, karo ve mermer fabrikaları gibi çeşitli iş yerlerinde kirli suyun doğru şekilde deşarj edilip edilmediğini kontrol etti ve yönetmeliklere uymayan işletmelere gerekli yaptırımları uyguladı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılması hedefiyle çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

5 (7)

2 (15)

Kaynak: DBB Bülten