Dişlerin her zaman sağlıklı kalması için ağız ve diş bakımına ek olarak tüketilen besinlere de dikkat edilmesi gerekiyor.

İşte diş sağlığını destekleyen 5 besin:

Gevrek ve asit oranı düşük meyve ve sebzeler: Elma gibi meyveler ile havuç ve kereviz gibi sebzeler, doğal diş fırçası görevi görerek dişler üzerindeki yemek artıkları ve plağı temizlerken nefesi tazeleyip ferahlatır.

Kivi: C vitamini açısından zengin bir meyvedir. C vitamini, diş eti sağlığı için kritik öneme sahiptir. C vitamininden zengin besinler tüketildiğinde diş etlerindeki kollajen yapı güçlenir ve diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Yeşil Soğan: Antimikrobiyal, antibakteriyel ve antioksidan özellikleri kanıtlanmış olan yeşil soğan, diş çürüklerine neden olan bakterilerle savaşmada etkilidir. Günlük diyetinize yeşil soğan ekleyerek diş yüzeyindeki bakterilere karşı daha güçlü olabilirsiniz. Ancak, en etkili çözümün düzenli diş fırçalama olduğunu unutmamak gerekir.

Shiitake Mantarı: Shiitake mantarının içeriğindeki lentinan, diş çürüklerine neden olan bakterileri hedef alan antibakteriyel bir maddedir. Bu madde, ağızdaki yararlı bakterilere zarar vermeden etki eder ve diş eti iltihabına karşı da koruyucudur.

Yeşil Çay: Yüksek antioksidan içeriği ve birçok sağlık faydası olan yeşil çay, ağız sağlığı için de oldukça yararlıdır. Düzenli yeşil çay tüketenlerde diş eti hastalıklarının daha az görüldüğü kanıtlanmıştır. Günlük diyetinize eklediğiniz yeşil çayın genel sağlığınızın yanı sıra ağız ve diş sağlığınıza da faydalı olacağını unutmayın.

Kaynak: İLKHA