Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde geçtiğimiz gün vefat eden H Mehmet Uğur’un oğlu Hasan Uğur’u arayan F. D. duygu sömürüsü yaptı.

Kaybettiği babasının yasını tutarken bu dolandırıcıların az kalsın tuzağına düşeceğini ifade eden Hasan Uğur, F. D. adlı bir şahıs tarafından kendisine mesaj atıldığını ve kendisinden bir miktar istediğini kaydederek “babam vefat etmişti, taziyesi sürerken tanımadığım bir numara bana mesaj attı ve başın sağ olsun Hasan amca dedi. Bizimde taziyemiz olduğu için cevap verdim ve baş sağlığı mesajı için teşekkür ettim. 

Sonra tekrar beni arayarak para istedi. Dedi. 

BUNU YAYINLANIN ARTIK BAŞKALARI OYUNA GELMESİN 

Bismil Habere konuşan Hasan Uğur, ''Bu adam beni aradı. Telefon numaramı internette yayınlanan taziye ilanında almış, İşte bilmem hangi Mele’nin vefat eden eski belediye imamının oğluyum ve ismi böyle böyle dedi. ondan sonra bana diyor annem yoğun bakımda yatıyor sizden bir rica muçak bileti filan lazım bana. Tamam dedim, bilgileri at uçak biletini keserim. ablam burada işte onun uçak bileti onunda selamı var vs. Bu yok dedi uçak bileti kesmenize gerek yok. Biz uçak bileti ayarlamışız 1.700 liralık bir eksiğim var yarın o eksiği tekrar bu hesaba mı atayım filan diye. Bana şey attı ben de tamam dedim. Bilgileri aldım, ondan sonra baktım internete girdim öyle bir dolandırıcılık şeyi varmış daha önce de yapmışlar. Ben de kalktım ondan sonra ben de bu fotoğrafları ona attım. Fotoğrafları görünce zaten telefonu da açmadı dedim biraz şey edeceğim ona hani utanmıyorsunuz, filan telefonu açmadı. Adamın ismi orada aşağıdaki telefon görüntüde var. işte F. D. diye bunun üzerine Bismil haberde yayınlasa, başka kişiler en azından oyuna gelmesin yani 1700 TL istedi göndermedim tabi'' diye konuştu. 

797Fbacd B2Fa 42A8 8D31 868005Fb36Ac

Dolandırıcılar böyle yaparak insanların en acı gününde yaşadıkları yas duygusunu istismar ederek para vermelerini sağlıyor. Ayrıca profil resimde bayrağımızı kullanıyorlar. 

Hasan Uğur, sosyal medyadan yayımlanan vefat haberlerinin altına bu tür durumların yaşanmaması için mutlaka not düşürülmesi gerektiğini ifade ederek, diğer vatandaşların mesaj ve arama yoluyla bu tür isteklerde bulunanlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Muhabir: Hamdullah Çetin